Pikantní poke bowl s tuňákem

moje hodnocení: 0

4.7

hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g tuňák
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce sezamový olej
    • 1
      stroužek česnek podrcený
    • 1
      ks červená cibule malá
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 0,5
      lžíce vinný ocet
    • 3
      ks ředkvička
    • 0,5
      ks avokádo
    • 0,3
      ks granátové jablko
    • 1
      hrnek sushi rýže
    • ředkvička výhonky, listy perily
    • sezam černý - na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čerstvého tuňáka nakrájejte na tenké plátky a naložte do marinády ze sojové omáčky, sezamovým olejem a podrceným česnekem. Nechte odpočívat v ledničce asi 3 hodiny nebo přes noc.
2
Červenou cibuli pokrájejte na tenká kolečka, zalijte olivovým olejem a vinným octem. Nechte marinovat asi hodinu. Ředkvičky pokrájejte na kolečka, avokádo na plátky. Z granátového jablka vyloupejte zrnka. Do misky dejte šálek uvařené sushi rýže, na ni naskládejte všechny připravené ingredience, přidejte listy perily, výhonky ředkviček a posypte černým sezamem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.