Rebarborový koláč s pudingem

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Karla_B

Suroviny

Vložit do nákupu
  • těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 160
      g rostlinný tuk
    • 120
      g cukr
    • sůl
    • 0,5
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce mléko
  • náplň
    • 1
      kg rebarbora
    • 250
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 3
      lžíce zakysaná smetana
    • 50
      g rostlinný tuk
    • 3
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou rebarboru nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a necháme ji pustit šťávu.
2
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, těsně před pečením ho vyválíme a vyložíme jím vymazaný plech. Okraje povytáhneme, aby přečnívaly přes okraj plechu.
3
Slijeme šťávu z reveně a doplníme ji vodou na 3/8 l.
4
V kysané smetaně rozmíchaný pudink nalijeme do této šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 2 minuty. Do ještě horkého pudingu vmícháme postupně, po kouscích, tuk a potom pomalu předem rozšlehaná vejce. Teplý puding rozprostřeme na těsto a posypeme rebarborou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
5
Upečený koláč pokapeme máslem a posypeme moučkovým cukrem.
6
Tento koláč lze připravit i z vyzrálého angreštu. Jen pro barvu jsem přidala pár kuliček domácích borůvek. Rychlý, lahodný a zdravý.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • sarkisa
    sarkisa |

    23. 5. 2016 17:22

    Chce to větší plech, nebo třeba dvě koláčové formy, jinak je těsto moc vysoké a náplně taky moc :-).

  • sarkisa
    sarkisa |

    23. 5. 2016 17:22

    Chce to větší plech, nebo třeba dvě koláčové formy, jinak je těsto moc vysoké a náplně taky moc :-).