Salát z fialových brambor s řapíkatým celerem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vařené brambory oloupané (fialové)
    • 100
      g řapíkatý celer středové řapíky s lístky
    • 30
      g šalotka cca
    • sůl
    • bílý pepř
    • dressing dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vychladlé oloupané brambory pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy.
2
Přidáme drobně pokrájenou šalotku a na plátky pokrájený řapíkatý celer. Celer je nejlepší použít z jeho středu, kde je nejkřehčí a nejjemnější, pro použití do jídel za syrova.
3
Vše jemně osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Nandáme na talíře nebo do mističek, kde je přelijeme dle chuti studenými omáčkami nebo dresingem, nejlépe ze zakysané smetany nebo smetany v kombinaci s majonézou, ochucené například dijonskou či plnotučnou hořčicí, česnekem, zázvorem...
4
Podáváme samostatně nebo jako přílohu ke smaženému či grilovanému masu.
Zařazení: Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý pepř Dressing Řapíkatý celer Šalotka Sůl Vařené brambory

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: