Salát z čínského zelí a papáji

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g tofu
    • 500
      g čínské zelí
    • 80
      g arašídy
    • 2
      lžíce sezamový olej
    • 2
      lžíce rýžový ocet
    • 1
      lžíce hnědý cukr
    • 2
      lžíce řepkový olej
    • 3
      lžíce olej arašídový
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      ks papája
    • 1
      ks chilli papričky
    • 1
      ks limetková šťáva
    • 1
      hrst koriandr čerstvý
    • 1
      hrst sójové klíčky
    • 50
      ml kokosové mléko
    • 2
      lžička sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tofu nakrájejte na kostičky a na oleji orestujte. Zelí nakrájejte na proužky, cibuli na půlměsíčky. Nasekejte koriandr a papáju zbavenou semínek. Klíčky propláchněte. Arašídy nasucho opražte a nasekejte nahrubo, chilli papričku bez semen nadrobno. Limetkovou šťávu smíchejte s octem a chilli a rozpusťte v ní cukr. Za stálého šlehání přilévejte oba druhy oleje, až vznikne jemná emulze. Vmiste kokosové mléko a dochuťte sójovou omáčkou. Všechno promíchejte se zálivkou, nechte 5 minut odstát a podávejte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: