Okurkový salát s Kyškou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g okurka salátová vychlazená, hrubě nastrouhaná na slzy nebo tenké plátky, cca
    • 400
      ml kyška vychlazená
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, 1 -
    • 1
      lžíce kopr čerstvě nasekaný, dle chuti, cca
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vychlazenou okurku oloupeme do mísy, ale pokud je čerstvá se svěží slupkou, loupat se ani nemusí a můžeme ji nastrouhat i s ní.
2
Okurku v míse ochutíme solí, pepřem, strouhaným česnekem a koprem. Vše promícháme, nalijeme a vmícháme vychlazenou Kyšku a můžeme podávat.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

3
Salát podáváme jako osvěžující svačinu s tmavým pečivem nebo samostatně. Ke grilovaným masům, jako součást přílohy či pozdní večeři...
4
Komu kopr nevoní, může ho samozřejmě vynechat. Dochucení je na naší chuti.

RADA: Letní recepty z okurek

Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kopr Kyška Okurka salátová Pepř mletý Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: