Francouzské brambůrky - moc dobré

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Luxory19

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg vařené brambory
    • uzené maso
    • olej
    • 6
      ks cibule
    • 4
      ks vejce
    • pepř mletý
    • sůl
    • vegeta
    • 2
      plechovka sterilovaný hrášek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibulku nakrájenou na jemno si osmahneme na oleji do zlatova. Na dno pekáčku nalijeme trochu oleje.
2
Oloupané brambory, uzené a mladou mrkev pokrájíme na větší kostičky (brambory na hranolky) a vše i s osmahlou cibulkou a hráškem dobře promícháme v pekáčku.
3
V misce si rozmícháme vejce s kořením a přelijeme jimi brambory. Vše znovu promícháme a pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut (dokud nebudou vrchní brambory dozlatova upečené) na 220 stupňů.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lucie Šímová
    Lucie Šímová |

    14. 2. 2010 19:15

    Lze také vynechat maso, i tato verze mi moc chutná.