Bratislavská roštěná

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme přes vlákno na plátky. Nařízneme a po obou stranách z prudka orestujeme. Samozřejmě nezapomeneme osolit.
2
Cibuli nakrájíme na plátky a orestujeme na 1/3 tuku, zalijeme vlažnou vodou a vložíme připravené maso. Dusíme do měkka.
3
Maso vyjmeme a štávu zahustíme zásmažkou z prosáté mouky. Přidáme rajčatový protlak, mléko a provaříme nejméně 20 minut. Poté dáme smetanu a krátce povaříme. Přecedíme přes hustý cedník a je hotovo.
4
Na talířku posypeme nakrájenou okurkou a hráškem. Musím z vlastni zkušenosti říct, že je to výborný nedělní oběd a pokrm si tak zamilujete, že se stane vašim oblíbeným.
5
Příloha je nejlepší klasický houskový knedlík, ale výborné jsou i těstoviny.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lukebx
    Lukebx |

    11. 5. 2016 17:04

    A mrkev s celerem nejspis prikusujeme

  • monika.h
    monika.h |

    9. 10. 2011 13:41

    opravdu výborné. Vyjímečně jsem nic nepřidala, ani neubrala. Dávám 1.

  • Lenka Kovářová
    Lenka Kovářová |

    14. 7. 2010 11:27

    Taky jsem na ně zapoměla. Čtu většinou jen postup. A máčku raději rozmixuju než přecedím. Automaticky se tím trochu zahustí.

  • František Pazdera
    František Pazdera |

    22. 12. 2008 18:28

    Mrkev a celer zřejmě pod maso?

Poslední navštívené:

Abecední seznam: