Pochoutková pomazánka na chlebíčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Irma88

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vařená vejce
    • 6
      ks vařené brambory je třeba je uvařit den dopředu a nechat přes noc vychládnout
    • 200
      g šunkový salám v celku
    • 3
      ks nakládané okurky
    • 1
      lžíce kečup
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce vegeta
    • 1
      lžíce cukr spíše menší
    • drcený kmín špetka
    • 1
      sklenice majonéza
    • 1
      dl voda
    • 3
      lžíce sterilovaný hrášek nemusí být nutně
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den dopředu si uvaříme v osolené vodě brambory, které poté druhý den nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Uvaříme si vejce natvrdo, oloupeme je a nastrouháme je k bramborám. Stejně tak postrouháme kyselé okurky a šunkový salám. Pokud chceme, můžeme přidat sterilovaný hrášek.
2
Do menšího hrnce dáme cca 1 dl vody, do které dáme kečup, hořčici, kmín, vegetu a cukr - případně ještě lžičku láku z okurek a vše svaříme.
3
Do nastrouhaných surovin zamícháme majonézu, přidáme pepř podle chuti a přidáme postupně mírně vychladlou svařenou směs.
4
Vzhledem k tomu, že různé značky surovin mají různou intenzitu chuti, je třeba rozvařenou směs přidávat s rozvahou, vždy podle chuti. Tím, že přidáváme do směsi vegetu, již většinou není potřeba nijak přisolovat.
5
Tato pomazánka je velmi jemná a výborná na chlebíčky nebo jen tak s pečivem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.