Srbské rizoto III.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Terry007

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na malinké kostičky maso. Orestujeme, po chvilce okořeníme a dusíme pod pokličkou. Občas promícháme a malinko! podléváme. Mezitím zvlášt uvaříme v osolené vodě rýži. Až bude maso měkké (musí zbýt jen ten sůsek, ta štávička). Do kastrolu s masem přidáme uvařenou rýži a lehce přimícháme kapie dle vaší chuti a hrášek. Já dávám celou malou plechovku hrášku a půlku skleničky kapií. Na talíři sypeme sýrem.
2
Je to rychlý a dobrý oběd.

Komentáře k receptu

  • Monika
    Monika |

    23. 5. 2014 09:15

    Siice jsem mírně pokročila kuchařka, ale toto rizito jsme vařila podle receptu, protože můj přítel miluje právě toto rizoto. A musím uznat, že je opravdu luxusní, jiné už vařit nebuduza. Moc děkuji za recept a hlavně za tyto stránky. ;-)

  • orthotic insoles for plantar fasciitis
    orthotic insoles for plantar fasciitis |

    5. 5. 2013 07:51

    Thank you for creating my personal students have access to your website post. orthotic insoles for plantar fasciitis http://www.deelsonheels.com/$1499_Comfort_Shoes_Insoles_Inserts/p133745_317688.aspx

  • Beata Rajská
    Beata Rajská |

    20. 1. 2011 21:13

    Zase má nějaká Slovena připomínky:)))) :-D

  • Olga .
    Olga . |

    10. 1. 2009 18:38

    Jano, já takto dělám maso na zelenině s rýží :o)))Kovářovi jsou asi na lyžích,protože jinak by to tady nejspíš vyzmizíkovali,neníližpravda:-)

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    10. 1. 2009 17:28

    Di,souhlasím s Vámi do písmene,nemám co dodat,vystihla jste to přesně:-)

  • Di -
    Di - |

    10. 1. 2009 07:39

    Paní Antonie, Vaše jméno jsem tu ještě nikdy neobjevila, takže jste nejspíše nováček mezi uživateli tohoto webu. Zřejmě jste zkušená kuchařka a základní recepty Vás nezajímají. Bylo ale již stokrát napsáno, že sem chodí mnoho začátečníků, kteří se potřebují naučit i to, jak uvařit jídla, která jsou naprosto běžná: řízky, knedlo zelo, rizoto atd. Nejde přece o to, že by tu neměly být recepty, které jsou v kuchařských knihách. ne každý jich má doma hromadu. Jsme ve věku, kdy se používá internet více než knihy. Ostatně bylo mnohokrát řečeno, že u jednotlivých receptů by měla být pouze diskuse k jejich přípravě. Váš komentář je v tomto směru nepoužitelný. Recept od Vás, který nenajdeme v "každé" kuchařské knize, si tu také nepřečteme. Takže zase někdo, kdo jenom "komentuje", ale ničím nepřispěje?

  • Antonia Trusková
    Antonia Trusková |

    10. 1. 2009 00:13

    Lady Di - nikoho nezhadzujem. To je komentár a nie kritika. Napriek tomu si ale myslím, ze web strana s receptami je zaujímavá, ak sa tam neobjavujú bezné, pre väcsinu známe recepty, ale nieco nové, kde sa môze kazdý naucit a vyskúsat recept, ktorý sa nenájde v kazdej kuchárskej knihe. V opacnom prípade by sa jednalo o web, ktorá chce poctom receptov prekonat Guinessov rekord.

  • Di -
    Di - |

    9. 1. 2009 16:50

    No a co má být, paní Antonie? Tady jsou stovky receptů, které nejsou světoobjevné a většinou je vařívají i v závodních jídelnách, a přesto nám chutnají. Nevím, proč shazujete právě tento. Pytlíkem rýže autorka zřejmě myslí varný sáček, asi by bylo dobré to upřesnit.

  • Antonia Trusková
    Antonia Trusková |

    9. 1. 2009 14:14

    Recept nie je nic nové, v kazdej závodnej jedálni robia to isté. Dotaz: 3 pytlíky ryze - u nás 1 "pytlík" vázi 1 kg. To rizoto je pre závodnú jedálen?

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    30. 12. 2008 07:39

    Taky takto dělávám rizoto, je to vlastně náš oblíbený rodinný recept, moc dobrý.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    29. 12. 2008 12:38

    Místo hrášku použiji kukuřici, já hrášek nemusím.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: