Krkovička na pivu

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 47
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: MartinaA.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky krkovičky osolíme, opepříme a posypeme paprikou, naskládáme do pekáčku, přidáme lžíci sádla.
2
Cibuli a česnek pokrájíme na plátky a zasypeme tím maso, poklademe plátky slaniny a zalijeme pivem jen do výšky slaniny.
3
Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě 220 °C cca 60-75 minut.
4
Před koncem alobal odstraníme, aby se nám udělala zlatavá kůrčička.
5
Podáváme s chlebem nebo vařenými brambory.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Wagis
    Wagis |

    15. 8. 2017 17:28

    Tak sme si to dnes udělali z přítelkyní a super recept děkujeme :D

  • xx
    xx |

    31. 12. 2016 00:55

    Rozhodně světlé a desítku. Dvanáctka je pro vaření příliš nachmelená, jídlo by bylo hořké.

  • Kuchta
    Kuchta |

    10. 4. 2015 13:23

    Recept vynikající- pro upřesnění použil jsem světlou desítku, sladké papriky dal jen trochu a přidal kmín- skvělé!

  • Pavel
    Pavel |

    20. 1. 2014 11:58

    Mám jen otázku - jaké pivo? Černé? Světlé? Desítka či dvanáctka? Brzy vyzkouším :-)

  • verča
    verča |

    27. 9. 2013 21:47

    Vypadá nádherně ,brzo vyzkouším :-)

  • květaŠ
    květaŠ |

    23. 4. 2013 18:52

    vyzkoušeno a moc chutnalo dávám 1

  • sarka rudlova
    sarka rudlova |

    23. 4. 2013 15:18

    Moc dobré, nemám ráda krkovici, ale takto upravená je fajn :-)

  • otec
    otec |

    17. 3. 2013 13:23

    Dnes jsem vyzkoušel a mohu pouze konstatovat nenáročné na přípravu a vynikající

  • Monika
    Monika |

    20. 1. 2013 12:33

    to pivo světlé nebo černé?

  • marie
    marie |

    7. 12. 2012 11:43

    vypadab to super 8-)

  • Katka0501
    Katka0501 |

    5. 11. 2012 15:41

    včera jsme vařili, bylo to výborný, sádlo jsme nedali a bylo to akorát. Pivo jsme dali na 10 plátků krkovice celé, šťáva byla zvláštní a dobrá - nezahušťovala jsem, spolu se šťouchanýma bramborama to byla velká dobrota. Maso jsem také naložila den předem. Dle názorů jsem dala i dost slaniny i piva a vyplatilo se ;-) jo, akorát koukám, že jsem zapomněla na tu papriku :-) ale i bez ní to bylo výborný.

  • sara156
    sara156 |

    16. 2. 2012 19:14

    Tak dnes jsem vyzkoušela super bašta:-)

  • michael
    michael |

    8. 2. 2012 17:28

    tak kdy? ted nebo onehdy :-P

  • kridlandelu
    kridlandelu |

    11. 10. 2011 11:15

    byla pochvala, super recept <3

  • kridlandelu
    kridlandelu |

    10. 10. 2011 15:01

    Vypadá to skvěle, voní to skvěle..snad budu pochválená :) díky za inspiraci

  • Klara 101
    Klara 101 |

    20. 8. 2011 12:34

    Naprosto výborné! Přemýšlela jsem čím "uctím" návštěvu a proto jsem raději vyzkoušela tento recept dopředu na sobě a manželovi, ale teď už se nebojím jim to předložit :-) Jenom jsem trošku recept upravila - naklepané, osolené a opepřené maso jsem už den předem naložila do česneku a trochy oleje, takže pak už jsem nepřidávala sádlo a bylo to super! Masíčko se úplně rozpadalo. Hodnotím za 1 :-)

  • Barushk
    Barushk |

    16. 8. 2011 12:55

    Výborný a rychlý recept, naskládala jsem to do remosky a nechala 55 min dělat, poté sem ještě zahustila šťávu instantní jíškou a jako přílohu jsme měli špekové knedlíky.Celá rodina se olizuje ještě teď. Maso bylo křehoučké. DOPORUČUJI!!!! ;-)

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 |

    13. 7. 2011 17:37

    A ještě-přidávám k oblíbeným ;-)

  • Ankamamka
    Ankamamka |

    13. 7. 2011 17:35

    musím dodat,že to bylo velice mňamózní a chutnalo i s rýží. 8-) Akorát se to snědlo tak rychle,že se nestihlo fotit :-)) Každopádně za 1 s *

  • Zuzka
    Zuzka |

    7. 2. 2011 09:32

    Výborné jídlo, rychlovka a moc chutná! Děkuji za recept a dávám 1*.

  • devilmum
    devilmum |

    26. 1. 2011 21:16

    výborné,přidávám si do osobní sbírky :-)

  • Doktorzhor
    Doktorzhor |

    14. 11. 2010 14:24

    Nez nekam neco napises,tak si to po sobe precti!!!!!! :-$

  • Sysína
    Sysína |

    5. 11. 2010 10:36

    Pokud umíte číst, tak je v návodu 60-75 min. A určitě nad tím tu hodinu nestojíte. :-\

  • Jana
    Jana |

    4. 11. 2010 19:47

    Vypada to lakavě,skusim o vykendu nas tata ma rad krkovici,pak dam vědět http://www.recepty.cz/recept/krkovicka-na-pivu-15456#

  • Katka Kavanová
    Katka Kavanová |

    4. 11. 2010 14:28

    No mě čeká dort. Mamča má totiž narozeniny a tak si tu občas projedu i jiné recepty. Achjio, mám tu zákaznici, tak se vrátim za chvilku. :-) :-) :-)) :-!

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    4. 11. 2010 14:02

    Já takováhle jídla dělám až o víkendu, během týdne taky hledám rychlovky :-)

  • Katka Kavanová
    Katka Kavanová |

    4. 11. 2010 13:50

    To sice ano, ale já jsem antikuchařka a ještě navíc kadeřnice. Takže když příjdu utahaná domů, tak mám chuť něco slupnout do deseti minut. :'( Do těch 90ti bych padla do postele :-| a z kuchyně by zbyl popel ;-) :-)) :-S

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    4. 11. 2010 13:44

    Katko, to se přece připraví do pekáčku a pak už se to peče samo ;-) :-[

  • Katka Kavanová
    Katka Kavanová |

    4. 11. 2010 13:30

    Tohle je sice luxusní, ale trávit nad tím 90 minut. Uff :-P

  • Verena-V2
    Verena-V2 |

    4. 11. 2010 08:05

    Vypadá to úžasně. Určitě o víkendu vyzkouším. :-)

  • KatkaK.
    KatkaK. |

    31. 10. 2010 12:02

    super recept s bramborem, moc nám chutnalo, příště ještě zkusím s bramborovým knedlíkem a zelím nebo špenátem

  • Vladimír Staško
    Vladimír Staško |

    18. 5. 2010 17:44

    Zkusil jsem to a je to very gut,hlavne ten sos:)

  • Ingrid Poslušná
    Ingrid Poslušná |

    17. 1. 2010 11:03

    musi to byt dobre,protoze delam takhle veprovy kolena a jsou vyborne,jemne a sosik je super a jime to jenom s chlebem:-))

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    21. 12. 2009 10:09

    slaninky dát více a pivečka taky aby byl dobrej sosík je to výborné

  • Eva Kolčavová
    Eva Kolčavová |

    19. 7. 2009 17:51

    Vynikající, křehoučké, šťavnaté. Udělala jsem k tomu brambory v papiňáku a nemělo to chybu. Moc jsme si pochutnali.

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    18. 5. 2009 14:45

    Dáváte 3 lidi jedničku,ale v hodnocení je jen jedna,jak to tedy známkujete?

  • Jaroslava Breuová
    Jaroslava Breuová |

    17. 5. 2009 12:45

    Tak jsem to vyzkoušela a mělo to velký úspěch,moc nám to chutnalo.Přílohu jsme měli nové brambory.Dávám za 1.

  • Jana Ebenhohová
    Jana Ebenhohová |

    16. 5. 2009 13:10

    Udělala jsem k tomu bramborový knedlík a zelí a všem moc chutnalo. Dávám za 1.

  • Martina Lukešová
    Martina Lukešová |

    27. 5. 2008 09:59

    tak jsem to vařila a myslim,že jsem nic nezkazila,a nás to teda moc nenadchlo,už to dělat nebudu

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    9. 2. 2008 20:07

    Moc dobré jídlo,dávám za 1 Jana

  • Anonym
    Anonym |

    5. 2. 2008 18:31

    to sem ted cetla v Blesku onehdy

Abecední seznam: