Nastavovaná kaše z dýně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g dýně hokaido nebo mexická
    • 400
      g kroupy předem uvařené
    • mléko dle potřeby
    • 50
      g máslo cca
    • 4
      stroužek česnek dle chuti, cca 3 -
    • majoránka nebo tymián
    • drcený kmín
    • sůl
    • cibule dozlatova osmažená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýni očistíme, vydlabeme a pokrájíme na kostky nebo hrubě nastrouháme. Dýni nemusíme loupat.
2
V kastrólu rozpustíme máslo, na kterém dýni, kterou jsme ochutili drceným kmínem a rozmáčknutým stroužkem česneku osmažíme. Prospěje to konečné chuti. Pak dle potřeby osolíme, podléváme mlékem dle potřeby a zvolna dusíme pod poklicí doměkka.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Dýně je vodnatější než brambory, vaření ve vodě není tak vhodné jako u brambor. Mléko postupně doléváme, necháváme ho jen tolik, abychom z máslové dýně vytvořili tak hustou kaši, jak si představujeme. Ke konci dušení přidáme k dýni i majoránku nebo tymián dle chuti a čerstvě nastrouhaný nebo rozetřený česnek.
4
Dýni rozmixujeme dohladka na kaši (používám tyčový mixér), přisypeme teplé, předem uvařené kroupy v osolené vodě, které jsme scedili vše promícháme, případně ještě dosolíme a můžeme podávat.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

5
Podáváme nejlépe s dozlatova osmaženou cibulkou a volským okem, pokud chceme bezmasý pokrm a pokud jsme "masoví", tak všude tam, kde se hodí bramborová kaše nebo brambory.
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Dýně Kroupy Majoránka Máslo Mléko Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: