Tvarohová bábovka

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 124
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 250
      g cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky (kdo má rád, může ochutit troškou rumu).

RADA: Jak poznat kvalitní máslo?

2
Přidáme tvaroh, promícháme a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh (je dobré k bílkům před šleháním přidat špetku soli, sníh je pak lépe ušlehán).

RADA: Jak ušlehat bílky?

3
Pečeme ve vyhřáté troubě, formu předem vymažeme a vysypeme hrubou moukou.

RADA: Jak upéct bábovku, aby nepopraskala?

Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Klin
    Klin |

    13. 4. 2017 16:03

    Kdyby v ní nebylo tolik tuku, tak by to šlo. Pro mně byl recept zklamáním.

  • Klin
    Klin |

    13. 4. 2017 16:03

    Kdyby v ní nebylo tolik tuku, tak by to šlo. Pro mně byl recept zklamáním.

  • Richard
    Richard |

    10. 4. 2017 21:52

    Nejsem zkušený kuchtík ale bábovka se povedla a zaprášilo se po ní velmi rychle. Přidal jsem rozinky ty já rád :-) Děkuji za recept a vřele doporučuji :-) :-)

  • Lenka
    Lenka |

    22. 1. 2017 16:26

    Bábovka výborná, dělala jsem ze 125 g špaldové mouky a 125 g polohrubé bílé mouky a byla luxusní. Pekla jsem hodinu na 160 stupnů.

  • Bobika
    Bobika |

    20. 1. 2017 17:00

    Už mám bábovku upečenou,vždy se povede a rychle se vypařuje!! Díky a doporučuji! ;-)

  • Člověk
    Člověk |

    10. 10. 2016 17:12

    Mňam :-P ;-)

  • Katka
    Katka |

    20. 9. 2016 20:53

    Pekla jsem ji poprvé a super. V receptu sice chybí údaje o čase a teplotě pečení, ale chápu, že každý má jinou troubu a vlastní zkušenosti s pečením v ní. Já pekla v horkovzdušné při 170°C asi 45 minut a dobrý. A taky si myslím, že když dám příště třeba jen 200g cukru, bude ještě lepší. :-) Díky za recept.

  • Terezie
    Terezie |

    11. 8. 2016 17:12

    Souhlasím s komentáři výše, množství cukru je v receptu přehnané, stačí 200 g cukru - já i méně (180 g)

  • katarina müller
    katarina müller |

    27. 7. 2016 11:40

    skoda ze neni uvedeny cas a °C

  • Niki
    Niki |

    3. 6. 2016 20:00

    Pekla jsem ji poprvé a chuťové je naprosto luxusní! :-) Jsem zvyklá méně sladit, takže za mě 200g cukru stačí a bábovka je sladká až až. Také jsem namíchala z většiny žitnou mouku s pšeničnou polohrubou, a stále chutná. Jinak potvrzuji, že na horkovzduch je potřeba péct téměř hodinu, já jsem pekla méně a malinko se propadla.

  • Hanelore
    Hanelore |

    11. 3. 2016 07:28

    Povedla se na poprvé, cukru jsem dala 220g (je úplně akorát sladká), tvaroh polotučný z vaničky, rum jsem aplikovala. Pekla jsem cca hodinu při horkovzduchu na 160 stupňů. Pro hezčí efekt jsem do části těsta opatrně vmíchala kakao. Je suprová <3

  • wictorie
    wictorie |

    28. 2. 2016 11:58

    Ono to je těžko, když každá trouba peče jinak dlouho a na jiné stupně, to si každý přece nastaví sám, dle zkušeností se svou vlastní troubu.

  • Tina
    Tina |

    14. 1. 2016 13:13

    Dobrá bábovka, jen neúplný recept bez času pečení a stupňů =-O

  • Jana
    Jana |

    2. 1. 2016 20:36

    Bábovka se povedla a je opravdu výborná. Pěkně vláčná :-) Použila jsem také tvaroh ve vaničce.

  • julka :)
    julka :) |

    26. 11. 2015 13:16

    Do bábovky je lepší dát tvaroh ve vaničce, těsto je pak křehčí :-)

  • borůvka
    borůvka |

    15. 11. 2015 20:23

    Nejlepší recept, děláme léta <3 <3 <3 těsto je opravdu tužší ale nebojte se toho, je to tak správně ;-)

  • Sely31
    Sely31 |

    28. 10. 2015 22:21

    super

  • Nikola
    Nikola |

    27. 10. 2015 18:40

    Do bábovky jsem navíc přidala 170 g mletých oříšků a dala jenom 200 g cukru. Povedla se na výbornou. Je vláčná a jen se po ní zaprášilo. :-)

  • Macek
    Macek |

    17. 10. 2015 13:33

  • Macek
    Macek |

    17. 10. 2015 13:32

  • Sara
    Sara |

    16. 9. 2015 15:10

    :-) tak je v troubě, jen jsem nenašla nakolik a jak dlouho.... tak doufám,že bude :-*

  • bohča
    bohča |

    31. 5. 2015 09:37

    :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* <3 <3 <3 <3 <3 mé děti ji milují

  • michal
    michal |

    19. 4. 2015 14:34

    a na kolik stupnu to pecete :?

  • Petra 25
    Petra 25 |

    2. 4. 2015 12:18

    Výborná hnedka byla snězená <3

  • Radka
    Radka |

    24. 1. 2015 14:11

    Teď je v troubě, tak jsem zvědavá...bábovičko, poveď se mi nebo budeš bita jako žito 8-) . Ale dala jsem na vás, takže si snad ke kávičce pošmákneme :-P

  • Klára
    Klára |

    17. 1. 2015 18:33

    Těsto bylo perfektní (s použitím másla nikoliv Hery a vaničkového tučného tvarohu), nemusela jsem ani přídávat mléko. Bábovka jinak výborná, vláčná a nadýchaná.

  • Jitka
    Jitka |

    26. 10. 2014 18:02

    Výborná bábovka, přidala jsem rum a banán. Super.

  • Renča V.
    Renča V. |

    22. 9. 2014 18:23

    Těsto bylo vážně tužší, tak jsem přilila mlíčko, ale chutově je božská

  • EvelinH
    EvelinH |

    22. 9. 2014 10:00

    Skvělá bábovka, tvaroh jsem použila klasiku v kostce, těsto bylo hutnější, ale po počáteční nedůvěře výsledek výborný. Příště zkusím tvaroh z vaničky a nebo klasický zředit mlékem. :-) V receptu pro začátečníky chybí přesnější sdělení jaký tvaroh. A jak už se tu někdo zmínil, jak dlouho a na kolik stupňů péct. Jinak super recept - díky <:-)

  • Péťa
    Péťa |

    31. 7. 2014 23:09

    Bábovka je výborná, ještě než ji dám péct, přidám nutellu a chutná opravdu skvěle. Příteli ji peču skoro každý týden, nemůže si ji vynachválit. :-) <3

  • saja
    saja |

    16. 6. 2014 22:21

    Super, jen se po ní zaprášilo ;-)

  • jana
    jana |

    31. 5. 2014 19:29

    :-) povedla se me a je uplne luxusni :-D

  • Mery12
    Mery12 |

    13. 5. 2014 09:30

    Bábovka je mňamózní, druhý den si ji návštěva vyžádala znovu :-) Postupovala jsem přesně podle receptu a neměla jsem žádný problém s přelitím těsta do formy, asi je to opravdu tím tvarohem ve vaničce.

  • Lucka
    Lucka |

    28. 3. 2014 23:27

    Bábovka je výborná i normálně s Herou, na chuti se nic nezmění. Konzistence tak akorát použila jsem tvaroh ve vaničce, je řídší. Chválím a ukládám do oblíbených

  • Katka
    Katka |

    27. 3. 2014 12:24

    Bábovka je chuťově vynikající, chválím recept. Ale těsto je opravdu tužší, já přidala trošku mléka, jinak bych těsto do formy snad ani nedostala.

  • vašek
    vašek |

    24. 3. 2014 19:59

    já sem jí skusil poprví na místo másla (který sem neměl jak sem zjistil) dal extra panenský olivoví olej těsto se povedlo bezvadně šlo přelejt do formy ;-)

  • lexr
    lexr |

    18. 3. 2014 16:23

    Perlu se dát může, ale bábovka má pak jinou chut. S klasickym maslem(kostka) je chut mnohem jemnejsi. Troubu predehrat na 170°C a cca po 45min stahnout na 150°C a nechat dopect(že je dopečeno pozname podle toho, že do bábovky píchneme špejlí a poznáme stav těsta uvnitř)

  • Eli
    Eli |

    16. 3. 2014 16:32

    :-\ Mohu použít klasickou perlu místo čerstvého másla? :-\

  • KKKuchař
    KKKuchař |

    13. 3. 2014 16:39

    Kdybych byl kuchař-cukrář, tak nepotřebuji hledat na internetu jak vyrobit bábovku. Jelikož nejsem, tak jsem zavítal sem. Všecho šlo hladce, až na to předehřátou troubu... na kolik předehřátou? A hlavně jak dlouho se má péct?! Je mi jasné, že to všechno závisí na troubě, ale bylo by fajn, kdyby recept obsahoval alá troubu předehřejte na 160-180C a pečte 40-60min. Každopádně přes toto lehké zaškobrtnutí jsem se dostal a bábovka dopadla úplně slkvěle! Takže díky moc za recept!

  • siminka
    siminka |

    8. 3. 2014 12:51

    jo a může mi někdo říct proč je to těsto tak tuhe, že s ním nejde ani hnout natož míchat.......... nikde se nepíše, že se má přidat mléko a pokud vím by mělo to těsto být takové, aby se dalo nalít do formy :-( dělala jsem přesně podle tohoto receptu a výsledek je takový že mám ztuhlou kouli.............

  • Markéta Dostálová
    Markéta Dostálová |

    8. 3. 2014 09:50

    Skvělý recept, bábovka byla vynikající

  • Věra
    Věra |

    26. 2. 2014 16:54

    Teď jsem tuto bábovku upekla, přidala jsem 50 g pomletých ořechů a dala jen 200 g mouky a použila jsem silikonovou formu na bábovku. Ta se vůbec nemusí vymazávat a bábovka jde vyklepnout skvěle. Je výborná, přijedou vnoučata a tak snad jim bude chutnat. Mně teda chutná móóóc.

  • Jaroslav
    Jaroslav |

    9. 2. 2014 22:09

    Jde o další z receptů, které nám pomáhají vyvrátit mýty o složitosti pečení a nezastupitelné roli žen v kuchyni. ;-) Úžasně snadné, výsledek skvělý. :-)

  • annanem
    annanem |

    5. 2. 2014 11:48

    Vyklopit, až vychladne...nebo kdy se zdrcne? :-)

  • katka
    katka |

    24. 1. 2014 20:31

    dnes večer jsem ji upekla a už je tam jen pulka :-* ,rodina se na ni vrhla a ještě za tepla si smlsla.Diky za super recept a určitě ji budu pect :-) ,nadherně se vyklopila a vubec se nezdrcla,nevím,nevím jestli zustane do rána :-)

  • Romana
    Romana |

    24. 1. 2014 07:50

    Včera jsem bábovku upekla a je to první, která se mi tak skvěle povedla - nezdrcla se a šla parádně vyklopit. A chutově je vynikající. Manžel chodil tajně ukrajovat :-) Zařazuji mezi mé oblíbené recepty a dávám 1*.

  • Any.P
    Any.P |

    18. 1. 2014 19:44

    po hodině od upečení jí je půlka :)

  • Michaela
    Michaela |

    16. 1. 2014 19:14

    Je vážně skvělá! Přidávám ještě kůru a šťávu z jednoho velkého citrónu!!! ;-)

  • tomáš
    tomáš |

    30. 11. 2013 02:54

    tak s ní nemlať nebo pořád neotvírej troubu :-D

  • tomáš
    tomáš |

    30. 11. 2013 02:53

    promiň to je na Markétu :-)

  • tomáš
    tomáš |

    30. 11. 2013 02:52

    tak s ní nemlať nebo pořád neotvírej troubu :D

  • Verunka0307
    Verunka0307 |

    25. 11. 2013 15:36

    Netusila jsem, ze tu nejlepsi babovku, co jsem kdy jedla, si upecu sama ;-) ,davam 1*. Nezdrcla se, je krasna, lehoucka a vyborna.

  • Markéta
    Markéta |

    11. 11. 2013 00:20

    lidičky pomóóóc, bábovka je sice výborná, u nás vede, jen se mi po vyklopení občas zdrcna a občas ne je to tak 50na50 poraďte ať ji můžu konečně péct i n sváteční stůl s důvěrou že vyjde. Už sem z ní nešťastná :'(

  • Ališka
    Ališka |

    5. 11. 2013 07:13

    Bábovka vynikající, jen mi moc "nevyrostla" 8-)

  • Šárka
    Šárka |

    11. 10. 2013 10:19

    tak jsem před chvíli ještě za teplo okusila,povedla se na jedničku ale obávala jsem se podle komentářů aby se mi také nezdrcla,opak je pravdou,už je zaspané v knížce s recepty ;-)

  • radkakv
    radkakv |

    11. 6. 2013 14:45

    bábovka byla výborná, jen jsem si přidala 6 lžic kokosu.

  • Ila
    Ila |

    10. 5. 2013 15:18

    Bábovku jsem si sice pozmenila , ale dopadlo to výborně,dala jsem 200g polohrubé a 100g bio celozrné jemně mleté mouky, bio tvaroh s jogurtovou kulturou a asi deci mléka, pak těsto nebylo tak husté, dala jsem to na plech (nemám formu na bábovku)vysypaný kokosem, rozinky namočené do javorového syrupu obalené kokosem. Povedlo se to skvěle. Všem chutná.

  • Simča
    Simča |

    9. 5. 2013 11:54

    Zdravím... Právě jsem bábovku dopekla... Povedla se výborně... Vůbec se nezdrcla, jak zde píšete.. Je sice ještě teplá, ale musela jsem ochutnat...:-) Je výborná, ale stačilo by méně máslo... Určitě doporučuji.... ;-)

  • ewanses
    ewanses |

    11. 4. 2013 14:06

    Bábovku jsem dnes vyzkoušela ,ale vůbec se mi nějak zvláště nezvedla. Je vysoká tak 10cm. Možná je to tím tvarohem... nevím. Sice jsem ji trošičku změnila dala jsem 2 tvarohy , 220g cukru a trošku rumu a tvaroh jsem vmíchala ručně ,tak jak zde píší v komentářích. Příště vyzkouším přesně podle receptu. Ale chuťově je celkem dobrá ...uvidím co na ni řekne zbytek rodinné osádky :-D

  • ewanses
    ewanses |

    11. 4. 2013 14:06

    Bábovku jsem dnes vyzkoušela ,ale vůbec se mi nějak zvláště nezvedla. Je vysoká tak 10cm. Možná je to tím tvarohem... nevím. Sice jsem ji trošičku změnila dala jsem 2 tvarohy , 220g cukru a trošku rumu a tvaroh jsem vmíchala ručně ,tak jak zde píší v komentářích. Příště vyzkouším přesně podle receptu. Ale chuťově je celkem dobrá ...uvidím co na ni řekne zbytek rodinné osádky :-D

  • engi
    engi |

    9. 4. 2013 14:04

    Bábovka se mi povedla, vyklopit šla parádně, tvaroh jsem dala červený - tučný v alobalu, roziny namočené v rumu...vymazávám formu sádlem, kterou vysypávám hr. moukou a poté vkládám formu do ledničky, dle rady pí.Bohdalové v jednom pořadu. Už se mi nikdy nestalo, aby bábovka nešla vyklopit

  • klaribo
    klaribo |

    26. 3. 2013 12:50

    Výborná bábovka !!! :)

  • Pája
    Pája |

    8. 2. 2013 14:56

    zkuste přidat kokos, je to ještě luxusnější v kombinaci s tím tvarohem ;-)

  • Hanka
    Hanka |

    17. 1. 2013 15:16

    Pecu casto jako kolac,perfektni.Vcera jsem pekla a uz je fuc,ted je v troube jako babovka,tak jsem zvedava :-) Jen davam mene masla.

  • Peťan
    Peťan |

    15. 1. 2013 13:24

    No já sem taky tvaroh rozšlehal a bábovka je perfekt, netuším jestli na to mělo vliv že sem část másla cca10% nahradil olejem a použil sem třtinovej hnědej cukr... ...je to pecka chutná mi

  • tneck
    tneck |

    14. 1. 2013 15:40

    měl jsem taky problém, že se mi párkrát srazila a po několika pokusech jsem na přišel: vejce s cukrem, tukem a posléze s tvarohem se NESMÍ našlehat! Vždy když jsem se snažil tvaroh, který po přidání vypadá jakoby zdrclý krásně metlou v robotu rozšlehat mi bábovka krásně vyběhla, ale po chvilce, jak píše Katka, spadla a po vyklopení vypadala jak lampion a uvnitř byla sklovitá, zkrátka sražená. V sobotu jsem místo metly dal "K" (kenwood), základ utřel, přidal mouku a bábovka byla úplně super :-)

  • Katka
    Katka |

    11. 1. 2013 14:23

    Uz je upecena, jen ochutnat:-) Pridala jsem do ni i nalamane kousky cokolady z vanocnich ozdubek:) :-)

  • Dan
    Dan |

    2. 1. 2013 17:07

    Supeer ;)

  • ramona
    ramona |

    13. 12. 2012 19:58

    ... půjdu na to ale mínˇ cukru,mínˇ másla a pak i trochu fantazie,dám tam co dům dá tentokrát hrušky,rozinky a olej nemám ráda) a bez kakaa ... dnes jsem totiž dělala klukům na hory ořechovou,takže příště,páč tvaroh je "in" ... :-)) :-\ :-!

  • majabel
    majabel |

    2. 12. 2012 17:05

    Dávám 1

  • Margita
    Margita |

    17. 11. 2012 19:10

    Potrebuji take poradit. Z trouby jsem vytahla krasne nadychanou babovku a po chvili spadla. Chutove je dobra, poradte, co je spatne.

  • Irísek
    Irísek |

    29. 10. 2012 19:06

    Tuhle bábovkuj jsem dělala už několikát a je SKVĚLÁ :-*

  • Evik
    Evik |

    15. 10. 2012 13:13

    Bábovka je už b troubě,tak jsem zvědavá jaká bude :-) Snad nebude jako sražená.

  • Katka
    Katka |

    15. 10. 2012 11:06

    Dělala jsem tuto bábovku, krásně mi naběhla, ale když jsem jí vyndala z trouby, tak do 10 minut mi celá klesla, jako sražená, nevím, co dělám špatně, poraďte. Katka

  • paja
    paja |

    14. 10. 2012 16:11

    :-) Jsem rada,ze jsem nasla tento recept pro moje dve princezny.Babovka je neskutecne vyborna,lehka,jemna,vonava,presne pro mlsne jazycky...Kdyz babovku tak tuhle Pani Babovku!!!! <:-) :-) <3 :-[

  • evatp
    evatp |

    22. 9. 2012 12:37

    bábovku jsem upekla, je moc dobrá! přidala jsem citronovou příchuť a je to chutné. :-)

  • market
    market |

    21. 9. 2012 22:29

    Mě teda šla vyklopit krásně - formu jsem kalsicky vymazala a vysypala hrubou moukou a tvaroh jsem dala měkký polotučný.

  • market
    market |

    21. 9. 2012 22:26

    Bábovka byla dobrá, ale na mě až moc másla. Stačila by mi snad jen polovina, ale manželovi chutnala tak jak byla.

  • Janka
    Janka |

    21. 9. 2012 20:19

    dnes som prvykrát robila túto bábovku, ale najak sa moc nepodarila... zle sa vyklopila, vršok mi ostal prilepeny k forme :-( . a aký dávate tvaroh, ten jemnučky alebo aj hrudkovy? vďaka

  • SiMoN.K
    SiMoN.K |

    29. 8. 2012 18:00

    Tuhle bábovku jsem tady objevila už před rokem. Musím uznat , že od té doby nepečeme žádnou jinou. Tahle je bezkonkurenční . Ať už se jedná o přípravu a nebo a samotnou chuť. Určitě doporučuji :)))))***

  • Kuba
    Kuba |

    15. 8. 2012 16:17

    Zkoušel jsem jako koláč a pokladl kompotovanýma hruškama. Zmizel během půl hodiny. Také jsem zkoušel místo tvarohu dát bílý jogurt a taky výborné.

  • MI.VIDA
    MI.VIDA |

    12. 8. 2012 16:12

    Výborný recept a výborná bábovka! ;-)

  • Irena
    Irena |

    10. 8. 2012 18:34

    Včera jsem dělala tuhle bábovku, musím opravdu potvrdit že je naprosto báječná a že se asi u nás už jiná jíst nebude, je to naprostá ňamina :-)

  • Irča Š.
    Irča Š. |

    20. 7. 2012 16:14

    Před chvílí jsem dopekla a musela ještě za tepla ochutnat...dělala jsem s olejem a 2 tvarohy,jak některé předchozí kuchařinky, a teda výýýýborná,fantastická, a to až úplně vychladne bude jistě naprosto "žratelná" ;-)

  • Marka
    Marka |

    6. 7. 2012 20:06

    Od doby,kdy jsem vyzkoušela tento recept,tak jinou bábovku nepeču.Je vynikající. :-[

  • iva
    iva |

    13. 5. 2012 17:05

    Mě také a nevím proč. Ale vyklopí se perfektně po vystříkání sprejem na plechy. Nevysypu a po upečení krásně vyklopím. <3

  • Iva
    Iva |

    13. 5. 2012 17:03

    Já si kupuji spray na plechy. Vystříknu, nevysypu a po upečení se krásně vyklopí. <3

  • ela
    ela |

    12. 4. 2012 14:31

    vyborna nema chybu 8-)

  • Jitka
    Jitka |

    10. 4. 2012 19:32

    přidávám se k hodnocení,dělala jsem podle úpravy od natissy,je to rychlé,v jedné míse a výborné, cukru jsem dala jen 220 g. jedla ji i moje 4 letá dcera,která tvaroh nejí..

  • diana benakova
    diana benakova |

    4. 4. 2012 21:20

    vyskosela jsem ji a byla moc dobra :-)

  • nela
    nela |

    15. 3. 2012 17:35

    bábovka naprosto vynikající,recept jsem upravila podle paní ,,natissa,, a opravdu nemá chybu,,všem vřele doporučuji. ;-) :-*

  • natissa
    natissa |

    12. 3. 2012 14:42

    Zapomněla jsem dodat, že jsem vše dala do jedné mísy a zamíchala :-D

  • natissa
    natissa |

    12. 3. 2012 14:41

    Bábovka je výborná, ale také jsem změnila některé přísady - místo másla jsem dala 220g oleje :-) a ty tvarohy jsem dala dva (2x250g) :-) Je krásně vláčná, z formy šla taky super, doporučuji!! :-*

  • aktevinka
    aktevinka |

    4. 3. 2012 12:52

    Bábovka je super ;-) Rychlá a opravdu stačí v horkovdušné troubě 45´na 180st. Jenom cukru jsem dala jen 200g, ale rumíku jsem přidala :-*

  • oskar no
    oskar no |

    23. 2. 2012 13:22

    vyborna

  • Maartinkas
    Maartinkas |

    11. 2. 2012 17:32

    Výborná :-)

  • Daša
    Daša |

    5. 2. 2012 15:38

    Mám problém. Tato bábovka se mi po upečení často srazí. Nevíte čím to je ?

  • Martinka Mu
    Martinka Mu |

    5. 2. 2012 13:49

    tak bábovka se peče,jistě bude super ;-) :-[ O:-)

  • Michal Kvapil
    Michal Kvapil |

    4. 2. 2012 20:55

    Skvělá bábovka. Dobrou chuť.

  • Petr
    Petr |

    14. 12. 2011 16:08

    za ty rozinky v Amaretu-velke plus ;-) ja je cpu kam se da a jsou vynikajici)) :-P

  • Pavla
    Pavla |

    26. 11. 2011 22:27

    Skvely recept, jenom davam 200g masla a zadny snih a babovka je taky vyborna :-))

  • monika
    monika |

    25. 11. 2011 14:38

    <3

  • pippiva
    pippiva |

    17. 11. 2011 14:40

    Vyborna, trochu jsem recept upravila podle chuti. Masla 200 g, cukr trtinovy 180 g, 50 g mouky jsem nahradila kakaem, stava z 1 citronu. Nadherne vlacna babovka. Diky :-)

  • littleturtle
    littleturtle |

    16. 11. 2011 12:49

    Výborná bábovka, jako od babičky :-) Přidala jsem rozinky v Amaretu a šťávu i kůru z jednoho citronu.

  • jezice
    jezice |

    4. 11. 2011 13:17

    babovku jsme delali jiz nekolikrat, opravdu je moc dobra....pritel ji vylepsuje i tim, ze do ni nakraji jablicka :-)

  • frakira
    frakira |

    26. 10. 2011 21:11

    Vyborna..

  • Jana
    Jana |

    16. 10. 2011 11:02

    Vysyp do vymazané formy místo mouky nebo strouhanky strouhaný kokos, chuť je lahodná a nikdy se nestane, že by se potrhala. Držím palečky J ;-)

  • Hanka
    Hanka |

    17. 9. 2011 13:13

    Dnes jsem dělala bábovku, je vynikající, pouze jsem dala méně cukru a více rumu ;-) Děkuji za recept, už je zapsán v mém receptáři :-)

  • UrsulaMariaDoris
    UrsulaMariaDoris |

    4. 8. 2011 21:42

    Aby se testo odlepilo _babovka_ tak ja vyklopimé bábovku a to nejde namočit utěrku do studené vody a přikryt bábovka pujde vyklopit za per minut a někdy opakovat URSL

  • Janka
    Janka |

    2. 8. 2011 10:56

    Osobně používám silikonovou formu, ale za časů hliníkové formy jsem dodržovala tento postup a vyklopit šla vždy: Formu po vyndání z trouby otočit a dát na ni utěrku namočenou ve studené vodě - než forma vychladla, bábovka si sama "sedla". :-|

  • Lubomir
    Lubomir |

    14. 7. 2011 00:04

    Dnes jsem jsem babovku pekl podle tohoto receptu , a vsichni co ji konzumovali byli velice spokojeni . Chutnala jim. Po vyjmuti babovky s trouby , jsem formu prikryl na dve minuty poklickou a nadherne po vyklopeni sla z hlinikove formy.

  • Martina
    Martina |

    30. 6. 2011 23:05

    Tedy musím říct, že bábovka je opravdu vynikající! Zvlášť když se použije opravdu máslo, ne Hera, a využijí se i doplňkové přísady (rum, citronová kůra, hrozinky). Už jsem si ji zapsala do svého receptáře. Díky! :-)

  • Adam
    Adam |

    25. 6. 2011 15:36

    Tak ahoj holky, jsem tu úplně nový. Těšim se , že s váma taky něco uoeču. Která se hlásíte první? <3

  • Mášenka M
    Mášenka M |

    10. 6. 2011 20:45

    Tuhle bábovku dělávala už moje babička, říkala jí tvarožnice. Je výborná, dávám méně cukru.

  • nina
    nina |

    9. 6. 2011 15:45

    to je spatne taky jsme mela ze zacatku poradne vymazat a vysypat nejlip strouhankou a na pul hod do lednice pred tim a pak by to melo jit jedna basen .me to funguje skvele..:)

  • Dáša
    Dáša |

    9. 6. 2011 13:57

    Tenhle recept vypadá jednoduše a dobře.Tento víkend vyzkouším. Jen mám vždy potíž bábovku vyklopit. A to už jsem zkusila všeliké rady¨.Vdycky je to napínavé a často se mi potrhá.

  • Naďa
    Naďa |

    9. 6. 2011 10:01

    taky jí dělám,akorát vanilk.cukr je jako bonus :) přesně jako píše paní Simča, tak do ní nahážu rozinky, kakao, vlašáky a výborný je to alginátové ovoce nebo čoko poleva v čočkách. Už mám vyzkoušeno, že se peče při 180 oC přesně 45 min a je hotovo. ;-)

  • Nina
    Nina |

    9. 6. 2011 06:00

    taaak jsme ji vcera vyzkousela..a bombasticka.pridala jsem tam ten rum v zavorce ;-) a byla vynikajici..jemna a z domacich vajicek pekne zluta...mnam .dik za supr recept O:-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    6. 6. 2011 07:32

    Tak tohle je naše nej nej nejoblíbenější bábovka. Jen věrna svému ubírání cukru dávám tak 200g, A ochucuji bábovku citronovou šťávou a kůrou - je taková pikantnější. Někdy do těsta přidám rozinky, někdy část těsta obarvím kakaem, ale jinak tento recept je základ.....

  • Ruzik
    Ruzik |

    4. 6. 2011 21:44

    je výborná...doma jsem ji udělala a hned byla pryč :0)

  • jana g
    jana g |

    8. 5. 2011 10:56

    je vynikající :-* a rychle mizí z talíře8-)

  • s.ka
    s.ka |

    28. 3. 2011 19:16

    Bábovka,je prostě ůžasnááá <3 ...kdo ochutná určitě se do ní hned ,zamiluje"...neznám nikoho komu by nechutnala,právě na opak každý si na ni pochutná...4 slovy..nejlepší bábovka co sem kdy jedla ;-) ...a nebude vubec lehke najit takovou aby byla lepší než tato :-)

  • suzymon
    suzymon |

    23. 3. 2011 11:24

    :-P Tak ahoj děvčata,jsem tady úplně nová a tak se dám do pečení té zázračné bábovky s tvarohem.Čas,který jsem potřebovala k přečtení všech vašich příspěvků, by mi stačil na upečení ne jedny, ale dvou bábovek.Ale nehudruji, protože mi přece nikdo pistoli u spánku nedržel a nenutil mne všechno číst.Prostě mě to bavilo. A také napíši jaká byla.

  • Osmanka2
    Osmanka2 |

    21. 3. 2011 19:59

    Mám malou formu, tak jsem těsto rozpůlila - jedno dělám z bezlepkové mouky. Nikdy mi nevyběhla. Tato ano, je to super. Bezlepková mouka je jen hladká, takže to většinou je připosražené. Manžel koukal - říkal a to je z pudinku? Nevěřil, že z mouky.

  • monča
    monča |

    21. 3. 2011 10:24

    tak zkouším právě je v trobě jsem zvědavá těsto je moc dobré i neupečené tak čekám dobrý výsledek dám vědět tak zatím :-\

  • simča
    simča |

    17. 3. 2011 19:47

    Bábovka je úžasná. :-) ...opravdu kdo neskusí udělá chybu.Protože upéct tuto bábovku je snadné a výsledek prostě mňam.

  • bobina4
    bobina4 |

    11. 3. 2011 23:46

    Před chvílí jsem ji dopekla a je vynikající! Přidala jsem trošku rumu, Hery jsem neměla tolika tak jsem ji nastavila olejem.

  • Hanka
    Hanka |

    3. 3. 2011 09:50

    Vynikající, jsem ráda, že jsem zkusila :-)

  • Iva
    Iva |

    2. 3. 2011 16:58

    Místo másla dávám olej a je také výborná. :-)

  • Zuzka
    Zuzka |

    20. 2. 2011 10:21

    A ještě jsem do půlky těsta dala trochu kakaa :-)

  • Zuzka
    Zuzka |

    20. 2. 2011 10:20

    Bábovka je teda vynikající, mňam :-) Neměla jsem v lednici všechny potřebné ingredience, tak jsem si vypomohla Herou místo másla, vaječným koňakem místo jednoho žloutku, trochou mlíka místo jednoho bílku a na vysypání vždy používám strouhanku. Taková "Babicova úprava", ale byla fakt boží. Vyměňuju dosavadní recepty za tento!!! Díky moc ;-)

  • tom
    tom |

    17. 2. 2011 14:48

    :D samozřejmě vynikající ale nechapu jak někdo může vařit bábovku :DD viz. níže ( peče se )

  • sarcalies
    sarcalies |

    12. 2. 2011 15:31

    bábovka se moc povedla udála sem z ní čísla svému drahouškovi k narozeninám :-[

  • kuchtíci
    kuchtíci |

    27. 1. 2011 15:09

    takže bod je prostě za 1 :-D prostě lahůdka 8-) :-D jsme dvě holky já mamina a moje holčina PA.

  • kuchtíci
    kuchtíci |

    27. 1. 2011 15:05

    teď jí vaříme a vypadá to že to bude dobré :-) a dáváme za 1 ;-) je mociny dobrá <3 8-) :-)) :-P

  • elldarka
    elldarka |

    20. 1. 2011 11:46

    Tak já tedy moc nadšená nejsem, nic moc...

  • helena
    helena |

    12. 12. 2010 13:28

    <3

  • Blanka Zemanová
    Blanka Zemanová |

    12. 12. 2010 13:23

    U příležitosti návštěvy našich "mladých"(syn David s přítelkyní Veronikou) jsem se rozhodla udělat nějaký moučník. Volila jsem tvarohovou bábovku, která vydrží dlouho vláčná. Vše šlo dobře, ale sníh jsem neměla tak tuhý (použila jsem elektrický šlehač-hnětač) a při vyklopení se mírně zadrhla (mám aluminiovou formu). Jinak jsem napnutá, jak bude dětem chutnat.

  • Sisinka83
    Sisinka83 |

    30. 11. 2010 07:44

    Jak jsem již řekla, výborná.

  • Sisinka
    Sisinka |

    30. 11. 2010 07:41

    Moc dobrá, včera večer jsem upekla a do rána zbylo stěží na snídani. Nemám ráda suché moučníky, proto ani bábovky moc nemusím, ale tato je opravdu vynikající. Dávám za 1. :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 10. 2010 00:32

    1*

  • Jaroslava Kestřánková
    Jaroslava Kestřánková |

    2. 6. 2010 21:46

    Nejlepší tvarohová bábovka, jakou jsem jedla. Poprvé jsem musela péct hned dvakrát, protože ta první byla během hodiny pryč.

  • Jaroslava Kestřánková
    Jaroslava Kestřánková |

    14. 3. 2010 18:09

    Bábovka je vynikající. Polila jsem ji mléčnou čokoládovou polevu a kdo jí ochutnal, říká že je bezkonkurenční. Bábovka je rychlá a velmi 'jedlá'.

  • Lenka Juříková
    Lenka Juříková |

    19. 9. 2009 17:42

    Dnes jsem dělala již poněkolikáté a vždycky měla velký úspěch - strategie ubírání ingrediencí mi ale nepřipadá nejlepší - u nás se po ní vždycky zaprášilo - i když je tak "tučná" :-) Tak jsem dnes přidávala - mouky a tvarohu o 50g a jedno vajíčko navíc a je taky velice dobrá a není tak mastná.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    17. 9. 2009 14:34

    Zkoušeli jsme tuto bábovku s menším množstvím uvedených surovin, ale největší úspěch má jen, když je vše opravdu po 1/4 kile. Někdy ji dělám z hrubé mouky, ta je taky výborná. Právě to, jak je taková mokrá, to je na ní pro mne "božský".

  • Michaela Jelínková
    Michaela Jelínková |

    14. 9. 2009 20:37

    Nejsem příznivce pozměňování receptů, jelikož pak už nemůžu přidat komentář, protože to prostě není ten recept... Ale v tomto případě lze udělat výjimku. Toho tuku je v receptu opravdu moc - bábovka je pak hrozně "mokrá" a tučná. Stačí tedy 220 g a na doporučení již od začátku dávám pouze 200 g cukru + přidávám v průběhu pečení čokoládu na vaření na kousky. Vždy se mi povedla (jen si ten tuk rozpusťte a začněte smícháním cukru a žloutků). Velmi dlouho vydrží i nezakrytá. Chutná i mojí sestře, která bábovky nerada.

  • Petule B.
    Petule B. |

    12. 8. 2009 14:05

    No a nebo jen toho másla uberte, nic se tím nepokazí, zaručuji, já také nedávám 250g jak je v receptu, ale jen 125g, zkrátka půlku kostky a cukru jen 200g, někdy i míň. Je výborná i tak.

  • Blanka Vr.
    Blanka Vr. |

    12. 8. 2009 07:13

    Evi, zkuste Tvarohovou bábovky III. Je tam polovina másla a je fakt moc dobrá, tedy alespoň nám chutná.

  • Eva Marhounová
    Eva Marhounová |

    11. 8. 2009 20:56

    Tak jsem jí také zkusila a bohužel jsem chválu nesklidila. Bábovka je na manžela ( a to je co říct!!!) hodně mastná a o sobě ani nemluvím. Příště tedy zkusím dát másla aspoň o 100g méně, snad se zadaří.Jinak chuťově je výborná.

  • marci2 marci2
    marci2 marci2 |

    8. 7. 2009 10:31

    Vzhledem k počtu mých vnoučat (5) jsem udělala ze dvou dávek, nalila na velký hluboký plech a upekla. Do těsta jsem přidala hrozinky namočené v rumu a citron. kůru. Mňam a dávám za 1.

  • Hana Holá
    Hana Holá |

    29. 5. 2009 11:27

    Bábovku jsem zkoušela... přidala jsem do těsta rum a jen to těsto bylo výborné a bábovka ještě lepší... dávám za jedna s hvězdičkou... výborná!!!

  • Ida Juřicová
    Ida Juřicová |

    19. 5. 2009 18:20

    Já mám také skleněnou formu na bábovku a je bezvadná. Tuto bábovku jsem pekla o víkendu a je to mňamka. Jen cukru jsem dala 200g a přišla mi sladká tak akorát. Příště ještě zkusím vysypat formu kokosem-ten já můžu:-)

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    14. 4. 2009 07:41

    Tak jsem zkusila nalít do beránkové formy,měla jsem z toho dva beránky,jednoho jsem polila čokoládou a druhý byl "přírodní". Musím říct, že je zajímavé,že tuto bábovku jsem dělala několikrát a musím říct,že ty,co nenadchla,zkuste změnit tvaroh. Já teď koupila jinou značku a vůbec tam ten tvaroh nebyl cítit a bylo to jak klasická bábovka..rozdíl znatelný. jinak znovu píši,že tuto bávku po mě stále vyžaduje manžel,který moučníky bez krému vůbec nechce...ale už nemůžu dávat podruhé jedničku..:-)

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    5. 4. 2009 18:51

    Vaření a pečení ve skle je super,protože je vidět jak se peče i odspodu,nikdy se mi nestalo,že bych ve skle něco připekla,nebo se něco nepovedlo.I tuto bábovku jsem pekla ve skle,a byla super.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    4. 4. 2009 08:19

    Ludmilo, to je zvláštní...každý, kdo má skleněnou bábovku, ji zatím velmi chválil. Já ji mám už 20 let, dostala jsem ji do výbavy a opatruju ji jako oko v hlavě, je super. Jedině zkusit nějakou jinou. Na chlupě mám stařičkou keramickou i plechovou smaltovanou a v obou se peče taky moc dobře. Já bábovky vymazávám nerozehřátým tukem, prstama, abych měla jistotu, že se tuk dostane opravdu všude, je ho i větší vrstvička než kdybych vymazávala mašlovačkou.

  • Ludmila Kanclířová
    Ludmila Kanclířová |

    3. 4. 2009 16:15

    Bábovka je výborná, já ji pekla 45 min. na 150 st., s rozinkami a nastrouhanou kůrou z limety. Pekla jsem ji jako buchtu v pekáčku, nemusí se totiž vymazávat, jen ho vyložím pečícím papírem ( dva pruhy křížem). Bábovkovou formu mám z varného skla a neznámo proč v ní nikdy bábovka nevyjde pěkně. :-( I kdybych ji vymazala celým máslem. Toho tuku se mi tzaké zdálo trochu moc, ale je to tak DOBRÝ :-)

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    22. 3. 2009 18:32

    Je vynikající!Chutnali jsme jí jestě vlažnou a málem se snědla na posezení.Krásně,jemně voní po másle a tvarohu.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    21. 3. 2009 15:26

    Tak jsem pekla naši oblíbenou bábovku a chtěla se kouknout na net, jestli je ne Receptech.cz. A ona ano, skoro přesně náš oblíbený recept. Jen dávám o trochu méně tuku - nejprve tou "kostkou" tuku vytřu bábovku a pak to, co "zbyde" rozetřu s cukrem, tedy počítám, že v bábovce je tak 220 g Hery či másla. A cukru dávám jen 180 g. Naopak přidávám vždy kůru i šťávu z 1 citrónu a někdy rozinky nebo na kousky nasekanou hořkou čokoládu (tak 50 g).

  • Šárka Dědicová
    Šárka Dědicová |

    13. 3. 2009 09:17

    Já se domnívám, že to tím vysypáním nebude. Taky mám silikonovou a taky jsem se bála a taky jí vysypala a vymazala a bylo vše v pořádku.

  • Petule B.
    Petule B. |

    22. 2. 2009 21:18

    Nooo, to mi už taky pomalu došlo :o)) Je to moje první silikonová forma a pekla jsem v ní poprvé, nevěděla jsem jak. Myslela jsem, že vysypáním nic nezkazím... chyba lávky.Opravdu si myslíte, že se mi k formě připekla kvůli tomu vysypání?

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    22. 2. 2009 10:50

    Petule, ale silikonove formy maji prave tu vyhodu, ze se nevymazavaji a nevysypavaji ... to pak ztraci smysl si je porizovat, kdyz to clovek dela

  • Vlasta Kopová
    Vlasta Kopová |

    22. 2. 2009 10:40

    Silikonovou formu máme, v myčce jí myjeme pokaždé, formu ale nikdy nevysypáváme ani nemastíme...jak bylo napsáno v návodu. Bábovka se povedla vždy. Jen se nesmí vyklápět horká. Musí trochu zchladnout, jinak se rozlomí. Mamce se na první pokus tohle stalo, když na ní spěchala, teď už víme, že se musí počkat.

  • Petule B.
    Petule B. |

    21. 2. 2009 14:05

    Teda dámy, ani sem nemůžu napsat, jak jsem dožraná! Jelikož jsem se odpovědi nedočkala včas, formu jsem na první pečení vymazala i vysypala, myslela jsem, že tím nic nezkazím. Bábovka se mi k formě připekla, a když jsem se ji snažila vyklopit, celý vršek se mi odtrhl... no zkrátka, je z ní hromada kusů! Nevíte čím to je? Že by opravdu tím vysypáním? Má se tedy jen vymáznout olejem? Já fakt netuším, pekla jsem v silikonce poprvé - a nerada bych i naposledy. Ach jo!

  • A B
    A B |

    21. 2. 2009 12:08

    Petule - mám 5 silikonových forem od TESCOMY, po prve jsem je vždy vytřela trochu olejem, nevysypávala a pak už nikdy a neměla jsem nikdy problém s vyklopením. Nemám myčku, po umytí v myčce jsem slyšela názory, že je lepší pokaždé trochu vymazávat - nemám zkušenost.

  • Petule B.
    Petule B. |

    20. 2. 2009 21:08

    Kuchařinky, prosím o radu. Zakoupila jsem si dnes svou první silikonovou formu - na bábovku - ale nemám zkušenosti jak se v ní peče a chci zítra upéct tuto bábovku. Stejná doba i teplota jako v obyčejné? A hlavně - taky se vymazává? A jde dobře vyklopit? Předem děkuju! :o))

  • Di -
    Di - |

    17. 2. 2009 06:40

    Měla jsem zpočátku stejný problém jako Vy, Riano. Bábovka mi připadala dost masná. Zkuste ale postup podle receptu Nejvláčnější bábovka - šlehají se nejdříve vajíčka s cukrem, pak se teprve přidává tuk. Bábovka je vlhká, vláčná, ale rozhodně ne mastná.

  • Riana Křemenová
    Riana Křemenová |

    16. 2. 2009 23:05

    Nejdřív jsem byla nepříjemně překvapená, jak je bábovka mastná, ale kolem mě měla OBROVSKÝ ÚSPĚCH - což byl účel kvůli prvnímu setkání s přítelovou rodinou :-)) Podruhé jsem zkusila dát jen 200g másla a 330g tvarohu a také to nebylo špatné. Jen jsem si recept maličko vylepšila - nejdříve jsem do formy nakydala cca 1/3 těsta, na to nasypala souvislou vrstvu sekané šokolády a pak zbytek těsta. Vytvoří se hezký a hlavně chutný čoko-ornament. Všem doporučuji :-)

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    29. 1. 2009 17:23

    Dělala jsem již několikrát a nikdy se nedožila rána-teda ta bábovka.Jednou jsem přidala rozinky,to už ale neudělám,čistě tvarohová je lepší.1.

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    10. 1. 2009 19:59

    Taky vyzkoušeno a musím dát také jedničku, je krásně vláčná a i manžel chválil,což je co říct. Všem buchtám bez krému říká dusivky a tahle uspěla, takže mňamka..a voňavá...

  • blanka peterkova
    blanka peterkova |

    21. 12. 2008 12:23

    Právě jsem dopekla a musím jen pochválit. Testo vyborne, pouze jsem tam pridala kandovane ovoce, rozinky a mandlicky.

  • Hana Kurakova
    Hana Kurakova |

    5. 11. 2008 15:10

    Tak právě jsem dopekla a musim říct že mi velice chutná.Do bábovky jsem přidala pár strouhaných ořechů a taky trochu salka.Bábovka se povedla chutna mně i rodině!!!

  • Hana Kurakova
    Hana Kurakova |

    5. 11. 2008 15:08

    Tak právě jsem dopekla a musim říct že mi velice chutná.Do bábovky jsem přidala pár strouhaných ořechů a taky trochu salka.Bábovka se povedla chutna mně i rodině!!!

  • Kristyna zavora
    Kristyna zavora |

    3. 10. 2008 19:12

    Musím zmněnit názor!Bábovka má velký úspěch a i já uznávám,že je vláčná a né suchotinka"..Dala jsem do těsta mandle- plátky,taky dobré!

  • Kristyna zavora
    Kristyna zavora |

    3. 10. 2008 19:11

    Musím zmněnit názor!Bábovka má velký úspěch a i já uznávám,že je vláčná a né suchotinka"..Dala jsem do těsta mandle- plátky,taky dobré!

  • Kristyna zavora
    Kristyna zavora |

    3. 10. 2008 15:28

    Trochu mě překvapila hutnost těsta--obvykle těsto na bábovku teče,ale Ok..Dala jsem o půlku méně cukru a pekla na 160 st. Není to špatná bábovka...Bábovka je bábovka:)) dávám za 1. Je velmi rychlá!!No,bábovka ,no...

  • Míša Roubalová
    Míša Roubalová |

    30. 9. 2008 19:16

    Bábovka je mňamková!!!!Jsem "pekař"začátečník,neboť u nás peče táta(dorty,štrůdly) a mamka to ostatní.Ale jak jsem objevila tyto webovky,tak mě to začalo bavit a tak tato bábovka byla moje první v životě.Povedla se,nezdrcla se(jen příště uberu másla...) a budu jí muset někam schovat,aby vůbec zbylo něco k snídani :o))))

  • Lenka S.
    Lenka S. |

    24. 9. 2008 17:47

    Tato bábovka je opravdu vynikající. Krásně se vyklopila, voní a je vláčná! (též jsem dělala jen z 20 dkg másla a cukru a bohatě stačilo) Recept si ode mě vzala i sestra mého přítele, co má děti...prý lepší nikdy neměla, takže Vám paní Krejzová moc děkuji za skvělý recept.

  • Lenka S.
    Lenka S. |

    24. 9. 2008 17:46

    Tato bábovka je opravdu vynikající. Krásně se vyklopila, voní a je vláčná! (též jsem dělala jen z 20 dkg másla a cukru a bohatě stačilo) Recept si ode mě vzala i sestra mého přítele, co má děti...prý lepší nikdy neměla, takže Vám paní Krejzová moc děkuji za skvělý recept.

  • Tereza Rosova
    Tereza Rosova |

    7. 6. 2008 07:39

    Tak píšu výsledek, jak jsem slíbila. Dělala jsem pouze z 20dkg másla a 20dkg cukru a opravdu úplně stačí.Pekla jsem asi 70min na 160C a musím říct, je skutečně VÝBORNÁ:-))Vůbec se nezdrcla, šla pěkně vyklopit a je krásně vláčná. Jedna z nejlepších, jaké jsem jedla, žádná dusivka. Dávám za jedna:-)*

  • Tereza Rosova
    Tereza Rosova |

    6. 6. 2008 22:06

    Tak hoůlky, jdu na ní, přečetla jsem všechny komentáře a teď čekám, jak se povede:-))Peču na zítra do práce, tak věřím, že bude chutnat!!Dám vědět*

  • Petule B.
    Petule B. |

    15. 4. 2008 16:20

    Tuhle bábovku máme moc rádi, ale protože jsem na ni neměla zrovna formu, udělala jsem ji dnes na plech. Přidala jsem nahoru kompotované broskve a trochu drobenky a je z toho výborná buchta!

  • P K
    P K |

    4. 4. 2008 17:10

    Bábovka je moc dobrá, pekla jsem ji, že ji vezmeme s sebou na návštěvu, ale stačili jsme ji před odchodem celou sníst sami:)

  • A+P
    A+P |

    3. 4. 2008 15:00

    Tuto bábovku jsme pekli poprvé, byla naprosto vynikající, na doporučení jsme ubrali trochu cukru. Děkujeme za recept:o)

  • lenka
    lenka |

    1. 4. 2008 19:42

    Bábovka nebyla špatná,ale přišla mi tuhá.Samozřejmě to není olejovka,ale na mé gusto mohla být trochu řidší.

  • eva čápová
    eva čápová |

    31. 3. 2008 20:17

    Na chuť je dobrá, jen se mi zdrcla. Suroviny měly pokojovou teplotu, tak nevím čím to je. Ale na chuť je dobrá

  • luisa
    luisa |

    31. 3. 2008 13:48

    Výborná bábovka, dala jsem také méně cukru a tuku, po 200 g...

  • eva minarova
    eva minarova |

    27. 3. 2008 18:11

    Bábovku dělám již několik let,souhlasím s menším množstvím cukru i másla,přidávám ještě 4 lžíce rumu.Vždycky se povede a všem opravdu chutná.

  • Romana Musilová
    Romana Musilová |

    14. 3. 2008 10:44

    Bábovka je fakt dobrá,celá rodina mi složila poklonu. Ubrala jsem trochu cukru i tuku,ale presto se mi zdala jeste sladka, priste asi teda jeste uberu vic cukr. Řadím tento recept k oblíbeným.

  • Marta Dočekalová
    Marta Dočekalová |

    12. 3. 2008 09:49

    Bábovka je výborná. Dávám za 1. Také jsem ubrala tuku i cukru a jen se po ní zaprášilo.

  • stanislav pešek
    stanislav pešek |

    4. 3. 2008 14:51

    Nojo tak jsem dopekl,zbylo na mě tak asi dvakrát do pusy a že prý kdy budu péct znovu.Dík za recept.Váš Santa.

  • stanislav pešek
    stanislav pešek |

    3. 3. 2008 22:06

    Zítra dopoledne jdu na to a odpoledne Vám pošlu zprávu jak jsem u svých dítek a manželky uspěl.Váš SANTA

  • Týna
    Týna |

    2. 3. 2008 15:53

    Chválím,také jsem si postup zjednodušila,ušlehala jsem všechny suroviny kromě mouky s prdopečem,ten pak přidám naposledy.Do třetiny těsta jsem dala kakao a udělala mramorovou bábovku..Krásně se vyklopila hned horká.Ubrala jsem 5dkg másla a 5dkg cukru.

  • Květa Štěpánková
    Květa Štěpánková |

    2. 3. 2008 14:00

    Omluva: zadejte si samozřejmě Tvarohová bábovka III jdena nožiučka mi něnaj ulítla.

  • Květa Štěpánková
    Květa Štěpánková |

    2. 3. 2008 13:59

    http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JOHQIPHRF&id_kategorie=JNLQCOO5Bábovku tvarohovou III najdete zde nebo si zadejte do vyhleádávní Tvarohová bábovka II a bez problémů ji najdete.

  • Ira rodionova
    Ira rodionova |

    1. 3. 2008 19:57

    Dekuji Blanko za radu, ale kde najdu recept na babovku III ?

  • Naďa Lhotáková
    Naďa Lhotáková |

    1. 3. 2008 17:38

    Super!je opravdu vláčná,také jsem dala míň cukru a tuku.

  • Mahtiel
    Mahtiel |

    1. 3. 2008 13:26

    Recept vypadá opravdu skvěle, už se těším, až ho budu moct vyzkoušet, jen koupit formu. :)

  • Tereza Samiecova
    Tereza Samiecova |

    1. 3. 2008 07:35

    Povedla se!Take jsem dala 200 cukru a 200 hery.Ja mam teda radsi piskotove dusivky, ale tahle chutnala vsem.

  • Petule B.
    Petule B. |

    29. 2. 2008 16:28

    Zkoušela jsem ji poprvé, před chvílí jsem dopekla a už je třetina pryč! Těsto má opravdu skvělou chuť a je vláčné. Dle rad jsem snížila množství cukru a másla na 200 g a príma. Dovedu si těsto představit i na plechu s nějakým ovocem, krémem či polevou.

  • Eva
    Eva |

    25. 2. 2008 13:38

    V sobotu jsem upekla musím pochválit dala jsem míň másla i cukru a byla stejně vynikající.Není to žádná DUSIVKA. :) Dík za recept.

  • Blanka V.
    Blanka V. |

    25. 2. 2008 07:25

    Iro, zkuste Tvarohovou bábovku III., tam je jen půlka másla a je také výborná!

  • Blanka
    Blanka |

    24. 2. 2008 20:34

    Tuto bábovku delam casto a rada, je to jedna z mych prvnich. Smicham vsechny ingredience dohromady (cela vajicka) a slehacem zmixuji. Díky za tipy na vylepseni - orechy, rozinky, kakao. Zkusim priste. PS: vydrzi mi max 1 den, protoze na ni rodina tajne chodi...

  • Ira rodionova
    Ira rodionova |

    24. 2. 2008 15:22

    moc dobra! akkurat je to KALORICKA BOMBA!Asi priste podle rady dam min tuku i cukru , a pridam mleko.

  • Anna a Milena Svobodovi
    Anna a Milena Svobodovi |

    24. 2. 2008 10:59

    Skvělá bábovka. Díky

  • Hana
    Hana |

    23. 2. 2008 22:25

    Tento recept na bábovku používám již mnoho let, jen dávám pouze 20 dkg tuku - nejčastěji Hery a přidávám rozinky. Je vláčná a nikdy se nestalo že by "nešla" z formy.

  • Marie z Horažďovic
    Marie z Horažďovic |

    23. 2. 2008 18:50

    Dneska jsem ji upekla, Je opravdu velmi dobrá,má vynikající vláčnou chuť. Přidala jsem rozinky naložené v rumu. Příště udělám ještě z kakaa a trochu rumu mramorování/ do formy dám nejprvečást světlého těsta,pak kakaové a na to opět světlé těsto/. Dávám 1!!!

  • AB
    AB |

    22. 2. 2008 08:38

    bábovku peču již několik let, jen stačí 20 Dkg cukru, pokud se hned nesní, vydrží vláčná, neosychá, vynikající. dávám 1*

  • Jana
    Jana |

    21. 2. 2008 16:03

    Velmi dobrá bábovka :-) Dávám 1 :-)

  • Žaneta
    Žaneta |

    8. 2. 2008 15:12

    Katko, možná bylo "zdrcnutí" zapříčiněno různou teplotou surovin. Než se pustím do třených těst, tak si pár hodin před přípravou těsta vyndán suroviny na linku, aby dostaly pokojovou teplotu.

  • Míša
    Míša |

    25. 1. 2008 19:03

    pekla jsem jí před týdnem a dnes musím znovu, zmizela hned a moc všem chutnala. dala jsem jen 3 vajíčka a o něco méně cukru, máslo napůl s herou. přidávám ještě rozinky a na velké kusy nalámanou čokoládu. Pouze se bábovka pekla asi 70 min. Podle rady na 160°C.

  • Goldie
    Goldie |

    22. 1. 2008 13:37

    Tak dneska jsem ji taky udělala, je výborná!!!Má opravdu vynikající vláčnou chut. Dala jsem méně tuku i cukru a přidala mléko, snažím se to vždycky udělat dietnější i tak je ale dost sladká:-)Dávám 1!!!

  • Zuzka Veselá
    Zuzka Veselá |

    5. 1. 2008 17:37

    Tak jse to upekla, i když vůbec nepeču a podařilo se! Bábovka je krásně vlhká, přidala jsem tam 2 rozpuštěné kaštany, citronovou šťávu, trochu rumu a vlašské ořechy na kousky, tak to by bylo aby to nebylo! Jen jednu chybu jsem udělala - nechala jsem se strhnout davem a dala místo másla Heru. Už to neudělám, je to cítit.

  • Lucie
    Lucie |

    24. 11. 2007 15:55

    Výborná bábovka, dneska jsem poprvé zkusila a sklidila velký úspěch! Jen jsem si trošku upravila recept, dala jsem jen 3 vejce a cca 180g Stely na pečení a stačí, bohatě! Taky jsem přidala tak 3 lžíce mléka aby se s těstem líp pracovalo, přeci jen, je hóóódně hutné. Ale bábovka stojí za to!. Pekla jsem ji asi 50minut při 160 ...

  • Alena Kovářová
    Alena Kovářová |

    25. 5. 2007 11:00

    včera jsem pekla. Byla výborná,můj manžel zrovna nemusí suché buchty ani bábovky, ale tvarohová mu velice chutnala.

  • Ester Edr
    Ester Edr |

    7. 4. 2007 19:41

    Presne tuto babovku doma delam uz nekolik let, recept jsem prevzala od sve mamy a musim rict, ze jinou uz u nas ani nikdo nechce. Jen tady v Kanade neznaji tvaroh, ale poradila jsem si - staci koupit jakykoliv Cream Cheese a babovka je jako od maminky...

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    26. 2. 2007 07:19

    Jestli jste ji, Katko, nepekla moc zprudka. Tuto bábovku je nutno péct zvolna asi 3/4 hodiny - hodinu (musíte vyzkoušet špejlí) na 160 st. Jinak je opravdu vynikající, jedna z nej!!

  • katka
    katka |

    25. 2. 2007 17:43

    Byla výborná, jens e mi zdrcla. Čím to může být ??

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    21. 1. 2007 15:45

    Jano z VM, tak jsem včera vyzkoušela bábovku s těma kaštanama, nemělo to chybu, je výborná.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    22. 11. 2006 15:28

    Kaštany nechám rozpustit ve vodní lázni, čili nad párou a vlažné je zašlehám do krémového základu - žloutky, cukr, tvaroh. Přidám ještě trochu kakaa, aby to bylo tmavší.

  • beba
    beba |

    22. 11. 2006 11:47

    Pani Jana z VM, tie gaštany mám rozpustiť v kastróliku nad parou a teplé vliať do celého cesta, alebo odobrať 1/3 cesta a do tej zamiešať a potom toto vliať do žltého cesta, aby vznikla dvojbarevná bábovka ?Mám strašnú chuť ju cez víkend upiecť. Vďaka za radu.

  • Bára
    Bára |

    21. 11. 2006 19:25

    Vyzkoušela jsem a musím uznat, je výborná.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    21. 11. 2006 09:55

    Jo, jo, tím myslím tyčinku kaštany...

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    20. 11. 2006 17:43

    Tuhle bábovku přímo miluju. Nejradši ji mám druhý den, když je už pěkně "mokrá". Jen jsem se chtěla zeptat, těmi kaštany myslíte tyčinku Ledové kaštany? Díky za odpověď. Ivana

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    20. 11. 2006 14:38

    Hanko, určitě s těma kaštanama vyzkoušejte, je to fakt doborta a navíc ta vůně !! Taky tuto bábovku peču velice často, je to jedna z favoritek, vedle "laciné", kynuté a dalších. Někdy dávám těsto do malých srnčích hřbetů. Zdravím !!

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    20. 11. 2006 10:34

    Jano, také dávám jen tolik cukru, s těma kaštanama to zkusím, dělala jsem také bez rozinek.Dobrý nápad...

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    20. 11. 2006 10:28

    Já dávám pouze 20 dkg cukru a dávám i citronovou kůru. Tentokrát jsem přidala rozpuštěné dvoje kaštany (čokolády) a trochu kakaa, pochopitelně bez rozinek a byla , no prostě úžasná !!!

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    19. 11. 2006 12:48

    Dnes jsem tuto oblíbenou bábovku upekla, opět nezklamala, je nádherně vláčná. Doporučuji vyzkoušet.

  • Elis
    Elis |

    7. 9. 2006 08:29

    Právě jsem dopekla, vypadá dobře..... tak doufám, že budu mít úspěch

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    8. 8. 2006 07:14

    Já jsem ji také opět pekla. Kromě rozinek, namočených v rumu, jsem přidala velkou hrst kanadských borůvek přímo ze zahrady. To byla dobrota!

  • Maruš
    Maruš |

    7. 8. 2006 17:40

    Táto bábovka je v naší rodině velmi oblíbená a ještě se nestalo,že by se nepodařila.Dávám Heru a navíc přidávám 2-3 lžíce mléka(podle potřeby),trochu citr.kůry,rozinky,nakrájené kandované ovoce a nasekané vlašské nebo lískové ořechy.Nevím,jak dlouho vydrží vláčná,u nás se okamžitě sní.

  • Hanka
    Hanka |

    14. 7. 2006 13:10

    tuto bábovku dělám dlouho, vůbec není mastná a hlavně vydrží dlouho vláčná/ není to žádná dusivka /.Já z internetu vařím a peču hodně jídel a zatím mnou vybrané recepty byly super.spousta z vás si ztěžuje na mastnotu-tak musíte zabrousit do dietních věcí...

  • Jana
    Jana |

    14. 7. 2006 11:31

    A ještě k těm receptům z internetu.Zkouším nové recepty ráda,a ještě radši k nim čtu komentáře před vařením-občas mě upozorní,nač si dát pozor.Zatím jsem neměla problém,recepty bývají podrobně napsané,když se mi nějaká ingredience nezamlouvá,tak ji tam prostě nedám.Myslím si,že když se nepovede vůbec žádné jídlo podle těchto stránek,nebude chyba v receptu.Ale možná to chce zpočátku vybírat něco jednoduššího a nezačínat třeba svíčkovou.

  • Jana
    Jana |

    14. 7. 2006 11:22

    Souhlasím s Izou,takhle to musí být hodně mastné,já mám podobný recept,ale tuku je tam asi polovina,než v tomto.Jinak mám ráda tvarohovou bábovku proříznutou jako dort 2x,promazanou rybízovou marmeládou a navrch s citronovou polevou.

  • Táňa
    Táňa |

    13. 7. 2006 18:23

    Bábovka je dobrá. Ale dávám také jen poloviční dávku tuku, to stačí. Dneska jsem tuto bábovku ale malinko doplnila o tvarohovou náplň (vrstva těsta- tvaroh smíchaný s pudinkem, mlékem a cukrem + další vrstva těsta) a upekla v dortové rozdělávací formě. Povedla se celkem dobrá buchta, mému dítěti chutnala.

  • Veronika
    Veronika |

    26. 6. 2006 17:59

    Bábovka je dobrá, jen se dost dlouho peče. Místo másla taky používám Heru. S čokoládou a citrónem to musí být ještě lepší.Izo, já jsem už podle receptů z internetu pekla a vařila několikrát - hledám všude možně, ale nakonec se stejně pokaždé vrátím na tyhle stránky :-). Zatím se mi všechny internetové recepty povedly a chutnaly.

  • eviku
    eviku |

    3. 6. 2006 23:22

    To jste, Izo, asi čestná výjimka. Já nedám na tenhle server dopustit, spousta nových receptů, nestíhám ani vše vyzkoušet, a některé se šíří bleskovým temtem dál (tiramisu po česku je asi absolutní šampion). Jak naznačuje Airan, chybu hledejte jinde ;-)

  • Airan
    Airan |

    3. 6. 2006 17:03

    Iza, Iza...kdyz se vam zasadne recepty z internetu nikdy dobre nepovedli, jak pisete...to zrejme nebude v receptech:-) Ne ze by se me taky obcas neco nepovedlo, ale vsechno?

  • Iza
    Iza |

    2. 6. 2006 22:05

    No kde bych to brala, zde přece. :) Doslova jsem se řídila receptem a vznikla mi tuková bábovka, bez náznaku tvarohu a vláčnosti a nevím proč. Já vám věřím, že ji umíte výborně, v tom bude nějaký fígl. :D Mimochodem.. mě se zásadně recepty internetu nikdy dobře nedopadly. :)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    1. 6. 2006 08:38

    Bábovka není v žádném případě mastná, vždyť tam je ještě celý tvaroh a také dávám heru místo másla, rozinky namočené v rumu, je velice vláčná, vůbec není moc sladká, prostě SUPER. Nevím, kde jste tu "brutalitu" ,Izo, vzala. Je potřeba nejprve recept vyzkoušet.... Ale to se zde pořád dokola připomíná.

  • Anonym
    Anonym |

    31. 5. 2006 22:03

    Bábovka je opravdu velmi mastná, zkuste ubrat tuku. Já dávám polovinu dávky.

  • Janinka
    Janinka |

    31. 5. 2006 16:21

    ... nevím, nevím. Tak jako spousta dalších dělám tuhle bábovku už mnoho let a "brutální" to tedy není ani náhodou :-)) Akorát, že nedávám máslo, ale rostliný tuk - většinou Heru. Všechny ingredience - kromě mouky a prdopr vrazím do mixéru, rozmixuji, pak vleji do mísy s moukou a práškem. Všechno promíchám a je hotovo. Rychlé, chutné, udělá i začátečník - žádná brutalita :o))

  • Iza D.
    Iza D. |

    30. 5. 2006 18:42

    Je normální, že je to po upečení brutálně mastné? Vždyť to nebude vůbec k jídlu!

  • Lenka
    Lenka |

    12. 4. 2006 10:02

    Bábovka je výborná,já přidala kandované ovoce,rozinky naložené v rumu a pár hoblinek čokolády na vaření.Do večera nic nezbylo.

  • Radka
    Radka |

    16. 3. 2006 13:15

    ahojky, kdo nemá rád hrozinky, je výborné přidat jeden celý vymačkaný citron, poradil mi to kamarád a je fakt že ta bábovka skvěle voní...dobrou chut

  • Zdenka suralova
    Zdenka suralova |

    9. 3. 2006 09:38

    je to super recept, jen tam dávám 2 lžice mléka. Peče se tak 45min.

  • Martina Leatham
    Martina Leatham |

    25. 2. 2006 07:20

    Tato Babovka je Super - manzel je narozeny tady v Australii a ma hrozne rad ceska jidla. Mamka me nikdy nechce pujcit jeji ceske kucharky tak hledam recepty na internet.

  • Rena
    Rena |

    27. 1. 2006 12:10

    Mňam, mňam- je výborná. Dělala jsem tu variantu s Herou (přeci jen je levnější) a rizinkami. Jen škoda, že do zítřka asi 100% nevydrží, takže jaká je po uležení nezjistím :)

  • Anonym
    Anonym |

    30. 7. 2005 15:32

    Petro, je to podle trouby, ja pecu tak 40 min na 160°.

  • Petra Walterova
    Petra Walterova |

    29. 7. 2005 12:03

    Na kolik stupnu a jako dlouho se ma babovka pect ?

  • M.Vinsova
    M.Vinsova |

    28. 6. 2005 10:13

    Tak tohle byla moje první bábovka (tak před 13 lety), právě předevčírem jsem ji dělala naposled. Jen místo másla dávám Heru, vajec tam dám rovnou 5ks a nakonec přidávám to těsta navíc rozinky. Dle ohlasů okolí je opravdu vynikající. Jinak já ji vyklápím hned po vytažení z trouby a ještě nikdy se mi nesrazila. A ještě doporučuji nechat ji přes noc uležet. :o)

  • Anna Svomova
    Anna Svomova |

    5. 10. 2004 04:48

    Opet recept, ktery znam radu let a rovnez jej delam i zde v USA u sve dcery a jeji rodiny. Tuto tvarohovou babovku jsem "predelala" i na velikonocniho beranka, protoze ze vsech piskotovych beranku je tvarohovy nejvlacnejsi a nejdele vydrzi. Babovka, ci beranek dele vydrzi a testo neni suche. Doporucuji nevyklapet teple, nechat uplne vychladnout a potom vyklopit. Ten, kdo pece vel. beranka at zkusi tento recept. Rovnez se muze pouzit cok.poleva a strouhanym kokosem posypat, lentylky jako ocicka a cumacek .

Další doporučené recepty: