Bábovka s rebarborou - hrníčková

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Hrnek = 250 ml
    • 1,5
      hrnek rebarbora pokrájená, 1 -
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      hrnek mléko
    • 0,5
      hrnek olej
    • 2
      ks vejce
    • citronová kůra čerstvě nastrouhaná nebo 1 lžička skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou, oloupanou rebarboru pokrájíme na plátky či kostičky. Do mísy nasypeme mouku, cukry, citronovou kůru nebo mletou skořici dle chuti, prášek do pečiva. Vše promícháme a přilijeme mléko, olej a vejce. Opět dobře promícháme a nakonec přisypeme a do těsta vmícháme i pokrájenou rebarboru. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na cca 45-55 minut. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Po vyndání z trouby necháme lehce zchladnout, vyklopíme a po úplném zchladnutí pokrájíme. Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: