• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bábovka s medem, ricottou a jablky
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka s medem, ricottou a jablky

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g máslo
    • 100
      g solamyl (bramborový škrob) Solamyl
    • 250
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g med kastanovy
    • hnědý cukr podle potreby
    • 2
      ks jablka sladka
    • 250
      g ricotta

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme, vyřežeme jádřince a nakrájíme na plátky. Umícháme ricottu, med a vejce, nejlépe v robotu,do hladkého krému. Smícháme mouku, škrob, prášek do pečiva, prosejeme a tuto směs přimícháme do krému společně s rozpuštěným máslem, přidáme vanilkový cukr. Dáme do vymazané a vysypané formy, pokryjeme plátky jablek, posypeme třtinovým cukrem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na mirne teplote(kolem 160°-170°C) po dobu asi 50 minut a déle (podle trouby). Necháme vychladnout ve formě.
2
S těstem pracujeme velmi opatrně. Formou pohybujeme s maximální pozorností, poněvadž se bábovka může velice snadno srazit. Recept je z italského časopisu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Bábovka "trio"

Bábovka "trio"

Bábovka ve skle

Bábovka ve skle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka | 26. 3. 2013 19:50

    Šla mi špatně vyklopit, ale to je moje chyba, měla jsem líp vymazat bábovku. A JINAK JE SUPER!!!!! :-P

  • Kubicová A. | 27. 12. 2011 12:34

    Bábovka je výborná i ze včelího medu :-) .

  • pippiva
    pippiva | 17. 10. 2011 13:51

    Kastanovy med je mene sladky a ma specifickou chut i vuni oproti klasickemu medu; tesi me, ze chutnalo. :-)

  • polmari | 17. 10. 2011 07:16

    Bábovka byla výborná, jen dám příště méně medu (kaštanový jsem neměla, dala jsem obyčejný a bylo to moc). Díky za zajímavý recept.

  • polmari | 13. 10. 2011 13:26

    hurrááá, sláva, už jsem ji objevila; díky všem za rady ;-)

  • Ivana Samcová | 13. 10. 2011 11:37

    Díky za vyčerpávající odpověď. Moc ráda se od vás poučím. Zdravím. Ivana

  • pippiva
    pippiva | 12. 10. 2011 14:11

    Je milito,ale tento vyrobek neznam. Jedine, co mohu rici je, ze rozdil mezi mascarpone a ricottou je dost velky. Ricotta se dela ze syrovatky, v podstate by se ani nemela radit mezi syry, mascarpone se vyrabi ze smetany (slehacky), rozdilna je chut i konzistence a o obsahu tuku nemluve. Oboji jsou vyborne ;-) , na strankach take muzete najit recept na babovku delanou z mascarpone. Jak uz jsem psala nize , nejvice se ricotte priblizi cesky tvaroh. Oh, nejak jsem se rozepsala :-[ :-)

  • Ivana Samcová | 12. 10. 2011 11:39

    Nebylo by možné ricottu nahradit Maskarem (české mascarpone)?

  • polmari | 11. 10. 2011 11:47

    díky moc - nebyla jsem si jistá ... ještě chvíli zkusím shánět a pak holt půjdu do tvarohu

  • pippiva
    pippiva | 11. 10. 2011 10:49

    Nahradit ji muzete tvarohem, i kdyz ricotta ma mnohem jemnejsi konzistenci a je sladsi. Ale kdyz ji nemuzete sehnat, tak i ten tvaroh bodne. ;-) At se povede. :-)

  • pippiva
    pippiva | 11. 10. 2011 10:46

    Ja jsem ji take koupila v Hrusce, Albertu, Tesco uz vam radili. Je od ceskeho vyrobce Italat. Sice od italske ricotty se "mirne" lisi, ale jde to.

  • polmari | 11. 10. 2011 10:00

    no právě, u nás Penny je, ale tenhle sýr už nemají (spolehla jsem se na to a oni nemají :-(

  • nnln | 11. 10. 2011 08:26

    Teď jsem na ricottu narazila i v penny. Nejspíš není ve stálém sortimentu, ale měli nějaký italský týden a asi doprodávají zásoby.

  • polmari | 11. 10. 2011 08:08

    dík za nápad, bohužel nejbližší Tesco mám 25 km daleko a to se skutečně nevyplatí

  • Jitkakytka
    Jitkakytka | 11. 10. 2011 07:41

    Ricotu běžně koupíte v Tescu, je ve stálém sortimentu :-)

  • polmari | 11. 10. 2011 06:57

    Mám jeden hloupý dotaz: nedaří se mi sehnat Ricotu - měla byste nějaký nápad, čím ji nahradit?

  • Morávková | 16. 9. 2011 08:50

    byla výborná :-*

  • UrsulaMariaDoris | 4. 8. 2011 21:49

    veškeré přisady musi mut pokojovou teplotu ________take šlehat pomaleji ne rychlé URSL

  • pippiva
    pippiva | 14. 3. 2011 15:11

    jeste dalsi rada.pokud mate elektrickou troubu,tak zkuste pect jen na spodni cast a pak az pred dopecenim zapnout nahore a dole.Pak jeste klasika-vsechny ingredience musi mit pokojovou teplotu.Asi jsem uz vycerpala vsechny informace.. :-)

  • pippiva
    pippiva | 14. 3. 2011 12:09

    taky me jeste napada,treba vase trouba pece moc prudce a babovka pak vyskocila moc prudce,treba pect na mensi teplotu... :-\

  • pippiva
    pippiva | 14. 3. 2011 12:05

    A neotevrela jste treba prilis brzy troubu?Nebo po vytahnuti z trouby byla babovka v chladu?Vetsinou se babovky srazi,kdyz jeste nejsou uplne hotove vevnitr,teda aspon ja mam tuto zkusenost.Jinak nevim,to me mrzi.

  • vločka | 14. 3. 2011 11:43

    Bábovka se mi srazila. Nevíte, co jsem udělala špatně? Na co si mám dát pozor, abych sražení příště předešla?

  • pippiva
    pippiva | 3. 2. 2011 22:50

    ja to zkusim vysvetlit:kdyz uz mate testo v babovkove forme tak ty platky jablek v podstate naskladate na testo jako do vejire a pecenim se pak uz platky samy zvednou,vytlaci je testo. Doufam,ze jsem to trochu priblizila,vynasnazim se dodat fotky. :-)

  • Klára K. | 3. 2. 2011 08:54

    Bol by dobráý foto-postup, nie je mi jasné ako sa tie jablká dostanú tak krásne po obvede, ale vypadá to velmi pekne, aj dobré to musí byť. :-\ :-\

  • Jarka O. | 29. 1. 2011 19:34

    Téééda, ta vypadá zajímavě :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý cukr Jablka Máslo Med Prášek do pečiva Ricotta Solamyl (bramborový škrob) Vanilkový cukr Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

Můj dýňový kompot s ananasem

Můj dýňový kompot s ananasem

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Špenátová polévka s pórkem

Špenátová polévka s pórkem

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

121
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
84
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
80
Dýňová tortila
Dýňová tortila
78
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
75
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patricie Solaříková po rozvodu: Randí s dýdžejem!

Patricie Solaříková po rozvodu: Randí s dýdžejem!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Bábovka s mákem a sušenými švestkami
Bábovka s mákem a sušenými švestkami
Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny
Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny
Bábovka s mandarinkami-velká
Bábovka s mandarinkami-velká
Bábovka s olejem
Bábovka s olejem
Bábovka s rebarborou - hrníčková
Bábovka s rebarborou - hrníčková
Bábovka s rebarborou - šlehačková
Bábovka s rebarborou - šlehačková
  • Recepty.cz
  • Bábovka s medem, ricottou a jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact