Cuketové křupavé bramboráky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg cuketa neloupaná, mladá
    • 200
      g gothaj nebo šunkový salám
    • 5
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g hrubá mouka cca
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • drcený kmín dle chuti
    • majoránka dle chuti
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketa nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud je hodně vodnatá, vyždímáme ji, ale není nutné ji nechávat vypotit.
2
K cuketě přistrouháme na hrubém struhadle nebo jemně pokrájíme salám, přidáme rozetřený nebo nastrouhaný česnek, vejce a dochutíme dle vlastní chuti a zvyklostí.
3
Směs zahustíme podle potřeby hrubou moukou, která nám zajistí, víc než strouhanka nebo jemnější mouka, křupavost po osmažení.
4
Cuketou směs odebíráme lžící a klademe do pánve s rozpáleným olejem, kde hromádky zploštíme do placiček, které smažíme z obou stran dokřupava a dozlatova.
5
Po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný olej a podáváme.
6
Podáváme samostatně, nebo jako přílohu k masovým směsím, kdy můžeme vynechat do cuketové směsi salám.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: