Citronová poleva

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g moučkový cukr
    • citronová šťáva
    • 1
      bílek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny indegrience smícháme v misce. Třeme malou vařečkou asi 15 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • janourek
    janourek |

    16. 12. 2015 19:23

    Tak jsem před hodinkou přesila 20dkg cukru,bílek tam šoupla,mixovala cca 3 minutky,přidala 7 kapiček citr. a už mám slepenou chaloupku.Je to vážně super recept,jen musím zítra přidělat na rampouchy :-D a na ježibabu aby zbylo.Bylo ji tak tak na slepení.Je krásně bílá a tak akorát hutná. Možná zítra přidám nějakou barvičku,ale žádné jedíky,jen asi kakao a borůvku z mrazáčku rozmáčknu.

  • natka
    natka |

    7. 12. 2012 06:39

    :-( :-) dobrý den ráda bych se zeptala jak dlouho je potřeba nechat tu polevu na perníčku stvrdnout děkuji předem za odpověd O:-)

  • pippiva
    pippiva |

    14. 11. 2012 14:21

    Děkuji <:-) :-)

  • Kamila B.
    Kamila B. |

    14. 11. 2012 12:29

    Nejraději bych vám dala 1* za tu fotku! Ta je opravdu krásná! :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    31. 12. 2011 12:03

    Vidíte, to u nás se zase dělají perníčky i tak, že se celé do polevy namočí (to hlavně ke konci, kdy už se nechce nikomu zdobit :)), takže pak poleva opravdu cítit je a pořádně citrónová je vyžadována :) Jinak polevu jsem vyzkoušela, ale protože jsem byla trochu amatér, tak jsem ji tím citronem asi moc neřadila a jakýkoliv pokus o ornament sice ze začátku vypadal pěkně, ale do deseti minut se hrozně rozpil :-)) každopádně to asi není chyba receptu, ale mojich ruk, dávám za jedna :)

  • nnln
    nnln |

    18. 12. 2011 22:56

    Jo, a taky ho šlehám šlehačem, jinak to je nekonečná práce:) Ale nakonec přece jen chvilku třu vařečkou, ať se vytlačí vzduch a při zdobení to nezlobí. A dokonce jsem četla, že někdo nejen přesívá cukr, ale i bílek, ať v něm nejsou ty úponky a neucpává to zdobící špičku nebo dírku v sáčku.

  • nnln
    nnln |

    18. 12. 2011 22:52

    Nevím, proč je název citronová poleva :-\ Ono je to spíš opravdu ta Bílková na perníčky a toho citronu je jen pár kapek. Já ho někdy ani nedávám. Na tom perníčku je té polevy obvykle tak malinko, že to není přes chuť perníkového koření skoro cítit, zda tam nějaký citron je nebo ne :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    18. 12. 2011 22:23

    Děkuji za odpověď!!!

  • pippiva
    pippiva |

    18. 12. 2011 21:01

    Ano, tohle je poleva na pernicky, s citronem opatrne, staci par kapek. Ja ji netru rucne, ale umixuji v mixeru a je krasne bila a nemusite trit a trit a trit... :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    18. 12. 2011 19:13

    Prosím omluvte můj dotaz jako naprostého vánočně pečícího amatéra, ale je tohle ta poleva, které se používá ke zdobení perníčků? Někde jsem slyšela, že na perníčky se používá jiná poleva než třeba na potírání dortů, ale nevím, která je zrovna tady tato :)