Citronová srdíčka

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 100
      g hera nebo Stella
    • 120
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 280
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • marmeláda nebo švestková povidla
  • Poleva
    • 100
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, cukr a prášek do pečiva promícháme a přidáme změklý tuk, citr.štávu, vejce a špetku soli. Vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské folie, a necháme odpočinout nejlépe přes noc. Potom jej rozválíme na pomoučeném vále na plát a vykrajujeme srdíčka, do jedné poloviny srdíček vykrojíme ješte vprostřed menší srdíčko a upečeme je na plechu dorůžova. Když sušenky vychladnou, polijeme srdíčka s vykrojením citronovou polevou a slepíme marmeládou nebo povidly. Srdíčka necháme několik dní proležet.
2
Poleva: cuk třeme s citronou štávou do zhoustnutí asi 10 minut a pokud by se nám poleva zdála hustá, přidáme štávu a pokud řídká, přidáme cukr.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • vendy jablonec
    vendy jablonec |

    16. 12. 2013 11:29

    Vyzkoušeno, povedlo se na 1. Sehnala jsem však pouze pomerančovou marmeládu, ale i tak vynikající chuť.

  • bohunks
    bohunks |

    5. 12. 2013 13:29

    super,merunkovou marmeládou potřené a je to pecka

  • Bopik
    Bopik |

    12. 12. 2012 12:38

    Cukroví výborné, do těsta jsem přidala 3 lžíce citr. štávy a kůru z jednoho citronu. Krásně vonělo. Ted jsem napekla a citronová chut zůstala, takže super. Pokusím se také sehnat nějakou citrusový džem. Děkuji za báječný recept, určitě nedělám naposledy. Pekla jsem při 150stupních asi 5-8 minut v horkovzdušné tr.

  • Simča S.
    Simča S. |

    26. 1. 2012 14:46

    Srdíčka jsou luxusní. Těsto je v podstatě varice na linecké, ale dala jsem hodně citronové šťávy i trochu kůry. Natírala jsem pomerančovou marmeládou, čím jsem "citrusový" nádech ještě zvýraznila a srdíčka byla kavinulá, nakyslá, pikantní. Budu asi péct pravidelně....

Poslední navštívené:

Abecední seznam: