Citronové / pomerančové poháry

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      ml citronová šťáva ze 4 - 5-ti citronů nebo pomerančů
    • citronová kůra (pomerančová) z jednoho citronu - jen žlutá část!
    • 140
      g cukr krupice dle chuti, cca
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce vanilkový pudink - sypký
    • 125
      g máslo - půl kostky
    • 500
      g měkký tvaroh nebo mascarpone, cca
    • 300
      g zakysaná smetana nebo bílý jogurt, cca
    • moučkový cukr na doslazení krému dle chuti
    • kompotované ovoce nebo čerstvé
    • cukrářské piškoty nebo dětské
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šťávu, kůru, cukr, pudink a vejce dáme do kastrolku, vše dobře promícháme metlou a na mírném plameni za stálého míchání přivedeme k varu. Provařit za stálého míchání necháme 1-2 minuty, pak směs odstavíme a ihned do ní přidáme pokrájené máslo, které necháme během míchání rozpustit a spojit s citronovou směsí. Pak necháme zchladnout.
2
Do zchladlého krému zašleháme zhruba 500 g tvarohu nebo mascarpone a dle požadované hustoty krém zředíme jogurtem nebo zakysanou smetanou. Množství cukru si každý určí podle své chuti.
3
Do skleniček nebo mističek dáváme střídavě citronový / pomerančový krém, který prokládáme piškoty máčenými v ovocné šťávě z kompotu nebo v likéru a ovocem dle vlastní chuti: broskve, meruňky, maliny, mandarinky, pomeranč (měsíčky bez slupky), pomelo...
4
Hotové poháry necháme vychladit a proležet. Před podáváním dozdobíme dle vlastní chuti kopečkem šlehačky, kouskem ovoce, plátkem citronu či pomeranče...
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: