Nejlepší makovec

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek mák mletý
    • 1
      hrnek mléko
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej nebo rozpuštěného másla
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks citronová kůra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve větší míse smícháme všechny přísady a těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč (můžeme dát i do bábovkové formy) a upečeme obvyklým způsobem. Po vychladnutí můžeme potřít citronovou nebo rumovou polevou, ale není vůbec nutné.
2
Makovec je vláčný a velmi dobrý - nejlepší druhý den, pokud vydrží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Katka
    Katka |

    11. 2. 2017 17:52

    Moc tuhé, přijde mi moc mouky. Uvidíme, je v troubě.

  • Ajka
    Ajka |

    16. 8. 2015 16:20

    Tez se mi zdalo testo tuhe, tak jsem pridala 1/2 hrnku mleka a 1/4 hrnku oleje a 1 vejce , ted je to v dobre konzistenci a uz je v troube, doufam, ze bude dobry, testo se mi zdalo docela dost sladke... :)

  • Marcela
    Marcela |

    10. 8. 2015 13:54

    Recept znám, ale místo tří hrnků tam mají být 2 hrnky polohrubé mouky. :-S

  • Marcela
    Marcela |

    10. 8. 2015 13:52

    Recept znám, tady má ale jednu chybu, mají tam být 2 hrnky polohrubé mouky. . :-S

  • Miky
    Miky |

    26. 1. 2015 19:33

    taky mam tentýž problem s tuhostí těsta, po plechu se to spatne rozetira takze bud dat vice mleka nebo mene mouky :-) :-P :-\

  • Veru
    Veru |

    15. 12. 2014 06:04

    Tři hrnky mouky jsou moc. Musela jsem ředit mlékem. Ve finále je to hrozně suché. Makovec má být vláčný.

  • Marti
    Marti |

    10. 10. 2014 22:32

    Výborný!! : :-P

  • Lucka
    Lucka |

    13. 4. 2014 18:32

    :-\ Mám stejný problém jako Alex, postupovala jsem podle receptu a o "vlití" na plech nemůže být ani řeč, spíš tak o vsypání =-O , ale už je to v troubě a krásně to voní, tak snad to bude i dobré ;-)

  • Alex
    Alex |

    29. 3. 2014 18:05

    Nevím, kde jsem udělala chybu, ale "vlít" na plech to rozhodně nešlo :-D¨ doufám, že bude aspoň trochu jedlý :-)

  • Anastazia
    Anastazia |

    23. 3. 2014 15:33

    tak uz je v troube jsem zvedava =-O :-)

  • Věra
    Věra |

    8. 6. 2013 14:42

    Mám ho v troubě tak jsem zvědavá jaký bude dala jsem trošku méně mouky 2,5 hrnku a těsto bylo vláčnější. :-)

  • Hanča
    Hanča |

    7. 1. 2013 15:30

    Mám úplně stejný recept z hrníčkový kuchařky až na tu mouku. Tam je 2 a 1/2 hrnku. tři mi přijde moc.

  • Dana134
    Dana134 |

    28. 8. 2012 18:37

    Dobrý

  • Mňamka
    Mňamka |

    28. 8. 2012 18:37

    Dobrý

  • Jak
    Jak |

    28. 8. 2012 18:37

    Dobrý

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    24. 8. 2012 07:49

    Makovec je výborný, včera jsem na něj přidala švestky a doporučuji.

  • Ivísek
    Ivísek |

    28. 7. 2012 07:50

    jdu to taky vyzkoušet ;-) tak O:-) ať se povede

  • Žanda
    Žanda |

    31. 3. 2012 16:18

    Napiště jestli ho pečete na horkovzduch nebo klasicky horní - dolní a kolik stupňů. Děkuji :)

  • pett_rushka
    pett_rushka |

    17. 10. 2011 21:10

    vyborný!!bála jsem se aby nebyl suchý, stačí 2.5 hrnku mouky a a trošičku víc oleje a je báječný!!!!!!!!děkuji za recept!!!!

  • Mortysha86
    Mortysha86 |

    6. 8. 2011 21:20

    Opravdu nejlepší... já ještě přidávám skořici a trošku rumu a nemá chybu :))

  • Lucie
    Lucie |

    28. 7. 2011 12:00

    S tím kokosem to není špatný nápad, taktéž zkusím půl na půl :-)

  • 13ka
    13ka |

    24. 7. 2011 12:10

    Opravdu nejlepší.Do jedné poloviny jsem přidala kokos pro odpůrce máku ... Pekla jsem asi 25 minut a není vůbec suchý .

  • Lucie
    Lucie |

    1. 7. 2011 11:29

    Jak dlouho ho pečete? ;-)

  • Doda
    Doda |

    15. 5. 2011 17:21

    Snadné, rychlé, moc dobré.

  • Olga Marková
    Olga Marková |

    19. 4. 2010 22:57

    Makovec byl výborný,pekla jsem ho přesně podle popisu a nemá chybu.Děkuji za recept.

  • Alena Pešková
    Alena Pešková |

    22. 2. 2009 14:24

    Recept je vynikající a moc chválím, vůbec není suchý je krásné vláčný a chutný všem ho doporučuji. Dnes jsem upekla a už je skoro pryč.

  • Lída K.
    Lída K. |

    14. 3. 2008 17:16

    Tak nevim, kde jsem udelala chybu, ale makovec je docela suchy a takovy malo makovy...

  • Simona
    Simona |

    5. 8. 2007 08:07

    diky za recept, mozna ze bych nechala malinko mene mouky, ale jinak nema chybu, na vrch jsem dala par nakrajenych svestek a byla to mňamka:-)

  • ELA .
    ELA . |

    2. 5. 2007 09:18

    1***

  • Princess
    Princess |

    30. 4. 2007 16:00

    Je vážně moc dobrý :o) Děkuji.

  • Bronislava Bartoňová
    Bronislava Bartoňová |

    28. 11. 2006 16:09

    Co je to "upečeme obvyklým způsobem"? Když je člověk v kuchyni začátečník, tak nemá ani páru, jak se "obvyklým způsobem" peče makovec!!!

  • Silvie Přichystalová
    Silvie Přichystalová |

    5. 11. 2006 18:14

    Makovec je výýýýborný.Dopoledne jsem ho upekla a už je tam jen kousek.A to jsme ani neměli návštěvu.Ani nezjistím,jestli do druhého zvlhne.

  • Oli
    Oli |

    26. 9. 2006 19:40

    Makovec není vůbec suchý - asi záleží na chuti každého. Je vynikající i těsto vypadalo nádherně. Určitě jsme ho nedělali naposledy.

  • Autor
    Autor |

    27. 3. 2006 11:39

    Koukám na recept a zjišťuji, že jsem do ingrediencí zapomněla napsat kůru z 1 citronu. Prosím kuchařku-on line o přidání do ingrediencí. Komu tento makovec chutná, příště ho zkuste i s kůrou. Určitě vám bude chutnat ještě víc. Jinak komu přijde makovec suchý může místo jednoho hrnku mléka dát 1,5 nebo 2. Mně ale suchý taky nepřipadá a navíc druhý den se pěkně uleží a zvlhne.

  • kata kubinkova
    kata kubinkova |

    25. 3. 2006 17:35

    Můj přítel Martin ho upekl a prave si na nem pochutnáváme, musím říct že je výborný a vůbec nám suchý nepřipadá. Po dnešku bude 100% patřit k našim oblíbeným :-)

  • fr. Jakub Pohl OSB
    fr. Jakub Pohl OSB |

    4. 2. 2006 16:34

    Suchy se nam nezdal, mel uspech i v Rakousku (klaster Göttweig).

  • Řj
    Řj |

    6. 10. 2005 13:46

    Můžu potvrdit že je suchý a pekla jsem ho pouze 2o minut.

  • Jana
    Jana |

    6. 10. 2005 12:30

    Jestli je tento makovec suchý je spíš věc názoru a chuti, nám doma všem moc chutnal. Taky záleží, jak se upeče. Když ho v troubě necháte moc dlouho, tak sušší samozřejmě může být.

  • JR
    JR |

    1. 10. 2005 07:34

    nejlepší makovec je trochu suchý. Doporučuji přidat více mléka nebo jen 2 hrnky mouky.