Nejlepší hraběnčiny řezy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 16 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 225
      g polohrubá mouka
    • 50
      g cukr krystal
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 125
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžíce smetana ke šlehání
  • Jablečná náplň
    • 3
      ks jablka
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Sněhová poleva
    • 2
      ks bílek
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ingredience na korpus smícháme dohromady, dvě třetiny těsta rozložíme na plech o rozměrech 25 x 15 cm a zbylou třetinu dáme do lednice.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Jablka nastrouháme a smícháme s vanilkovým cukrem. Poté rozložíme na plech s těstem.
3
Ušleháme bílky s vanilkovým cukrem asi 3 minuty a nalijeme opět na plech.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

4
Nakonec si vezmeme z lednice zbylé těsto a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhaným těstem posypeme vršek buchty.
5
Pečeme na 180 stupňů Celsia a cca 30 - 40 minut.

RADA: 5 vychytávek nejen při pečení sladkého

6
DOBROU CHUŤ!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: