Omeleta s kuskusem

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g kuskus
    • 1
      svazek pažitka
    • 200
      g sušená rajčata v oleji
    • 5
      ks vejce velké
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 0,5
      lžička římský kmín
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuskus nechte nabobtnat ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu (obvykle tak 3 minuty stačí). Pažitku propláchněte a nakrájejte na kousky. Rajčata nechte okapat a také nakrájejte na kousky.
2
Vejce prošlehejte v míse se solí, kmínem a pažitkou. Ve velké pánvi rozehřejte olej a krátce na něm osmažte rajčata a kuskus.
3
Do pánve vlijte rozšlehaná vejce a nechte je na nepříliš prudkém plameni srazit.
4
Podávejte nakrájené na řezy.
5
//**Know-how:** Římský kmín se podobá u nás běžnému kmínu, ale v chuti je jiný, ostřejší a exotičtější. Často se používá v arabské kuchyni.//
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    19. 1. 2015 10:03

    tak... velice zajímavé, nicméně nemůžu říct, že by mě to nadchlo... sehnala jsem si římský kmín, ale vůbec mi tam nesedl... MOŽNÁ kdyby byl namletý, bylo by to chutnější. Určitě mi ale z toho nevylezlo to, co na obrázku, takže bych doporučila buď ubrat kuskus nebo přidat vajíčko. Taky jsem si na pár soust dala čerstvou bazalku a úplně to zvedlo chuť pokrmu. Měla jsem obavy, že to nebude držet pohromadě, ale bylo to v pořádku. Dávám tedy dvojku, ale k sobě si píšu ještě mínus. :D

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    17. 9. 2014 16:16

    vypadá to luxusně... vyzkouším, jen co pořídím sušená rajčátka a poohlédnu se i po tom římském kmínu :-)

  • Gabča
    Gabča |

    2. 6. 2014 18:49

    Dala jsem hodně rajčat a hodně pažitky, na vrch sýr a na chvilku zapéct do trouby pod gril. Ačkoliv jsem myslela, že to bude obyčejné, velice jsem si pošmákla! Jednoduché a moooc dobré! <3

  • payuna
    payuna |

    24. 1. 2013 06:05

    recept zni vazne zajimave, urcite brzy vyzkousim..... :-))