Krémová polévka z dýně hokkaido

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Tynka156

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      ml voda
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce smetana ke šlehání může být i bezlektózová
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na 2 lžících olivového oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypeme nahrubo nastrouhanou nebo na kostky nakrájenou dýni Hokkaido. Chvíli lehce restujeme - mícháme. Podlijeme horkou vodou, jemně osolíme (raději méně)Dusíme doměkka cca 10-15 minut.
2
Pokud chceme polévku více krémovou - kašovitou, radila bych před mixováním ubrat vodu, kterou můžeme kdykoliv během potřeby přidat.
3
Rozmixujeme a pro zjemnění přimícháme 2-3 lžíce smetany ke šlehání, podle chuti dosolíme.
4
Můžeme podávat s krutonky.

Komentáře k receptu

  • Raduza
    Raduza |

    28. 11. 2016 17:06

    Zase perla mezi recepty. Kdyz nebudu koukat na to, ze na polevku nepotrebuji dyni podle ingredienci, zajimalo by mi co je to bezlektotova smetana. :'(