Zauzená vepřová panenka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vepřová panenka uzená
    • olej na smažení
    • pivo černé ideálně 18°
    • 2
      lžíce med
    • 40
      g zázvor na tenké plátky
    • tabasco
    • 1
      ks citron
    • nakládané cibulky
    • 1
      lžíce cukr
    • rukola
    • sůl
    • pepř mletý barevný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso obalte v tlučeném pepři a zprudka ze všech stran opečte na oleji.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Připravte si marinádu z piva, medu a zázvoru. Dochuťte slabě solí (pokud používáte uzené maso, tak pozor na přesolení) a pepřem, podle chuti tabaskem a citronovou šťávou.

RADA: Ostrosladké marinády na maso

3
Do připravené marinády vložte orestované maso tak, aby bylo celé ponořené v tekutině. Nezatěžujte však, aby neztratilo tvar! Marinujte nejlépe 24 hodin nebo aspoň přes noc.
4
Poté vyjměte a nakrájejte na tenké plátky. Nakládané cibulky krátce orestujte na oleji a troše cukru. Také rukolu lehce orestujte, je pak chutnější.
5
Plátky masa poskládejte na talíř do tvaru podkovy, ozdobte cibulkou a rukolou.

RADA: Bylinková másla na steaky

6
*Recept pro vás připravil úspěšný kuchař Jaroslav Sapík*

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: