Vepřová panenka s bylinkovým pestem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 600
      g vepřová panenka
    • 30
      g piniové oříšky
    • 1
      hrst tymián
    • 1
      ks citronová kůra
    • 1
      snítka oregáno
    • 1
      snítka líbeček
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Panenku omyjte, osušte a podle potřeby odblaňte. Podélně ji nařízněte, aby vznikla hluboká kapsa. Všechny bylinky otrhejte ze stonků. Dejte do mixéru nebo do hmoždíře a rozdrťte s česnekem, pinovými oříšky a citronovou kůrou. Přidejte asi 40 ml olivového oleje, až vznikne hustá pasta. Podle potřeby osolte a opepřete. Troubu zapněte na 180 °C. Panenku naplňte pestem a obtočte kuchyňským provázkem. V pánvi rozehřejte máslo a panenku v něm ze všech stran zprudka zatáhněte. Vložte na asi 10 minut do trouby. Vyjměte, překryjte alobalem a nechte 5 minut dojít. Nakrájejte na plátky a podávejte.
Kategorie: Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: