• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Vepřová panenka na slanině
    Napište svůj komentář k receptu

    Vepřová panenka na slanině

    autor: Dana G.
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 97
    doba přípravy: 45 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vepřová panenka na slanině
    Vepřová panenka na slanině
    Vepřová panenka na slanině
    Vepřová panenka na slanině
    Vepřová panenka na slanině
    Vepřová panenka na slanině
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    3 porce
      • sůl
      • cukr krystal
      • pepř mletý
      • anglická slanina
      • tuk
      • dijonská hořčice
      • 400
        g vepřová panenka 350-400

    Postup přípravy receptu

    1
    Plátky slaniny naskládám na prkýnko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím, potřu hořčicí a vtlačím krystalky cukru. Zavinu do plátků slaniny. Vždy překrývám střídavě zprava a zleva. Nakonec přichytím jehlou.

    RADA: Jak upéct maso, aby mělo křupavou kůrku?

    2
    Maso je potřeba zabalit ze všech stran, aby nevytékala šťáva ven. Peču v mírně předehřáté troubě, dle velikosti a typu masa 25-35 minut. Odměnou za Vaši námahu při zavinování bude nádherně vypečená, křupavá červená slaninka a zajímavá chuť vepřového. Servíruji nakrájené na plátky s rýží nebo vařeným bramborem.

    RADA: Kulinářské tipy do každé kuchyně!

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vepřová panenka v hořčičné krustě

    Vepřová panenka v hořčičné krustě

    Vepřová panenka s bylinkovým pestem

    Vepřová panenka s bylinkovým pestem

    Vepřová panenka s cibulí a jablky

    Vepřová panenka s cibulí a jablky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Eva
      Eva | 24. 10. 2016 10:54

      Dobrý den, můžu se jenom zeptat, panenku balíte i ze stran? A pečete přikryté nebo odklopené? Děkuji za odpověd :-)

    • Pavlina
      Pavlina | 25. 10. 2015 17:21

      Luxusní, přidala jsem i zeleninu dle rady v komentářích, dávám 1

    • mamlas
      mamlas | 26. 5. 2015 14:44

      Jo to takle vono asi neco vytece i z ty slaninky :D :-|

    • Kutulin
      Kutulin | 7. 2. 2015 11:18

      Přesně, to mě vždycky u receptu může klepnout, když někdo nenapíše teplotu či napíše přiměřeně.. =-O

    • Michal Horák
      Michal Horák | 18. 1. 2015 15:07

      Mohu potvrdit, že tento recept je super! Dnes jsem vařil oběd, dělal jsem hned 2 panenky, namísto anglické slaniny jsem použil oravskou, ale to je asi jedno. Dal jsem tam silnější vrstvu gurmánské hořčice z Ježkova statku, na přichycení se mi více osvědčila párátka - dal jsem si hodně záležet, aby maso bylo opravdu dobře zabalené, aby šťáva nevytekla. Dále malý plech, který jsem vytřel olivovým olejem a pekl 35 minut na 160 stupňů. Výsledek byl skvostný - panenka nádherně měkká a šťavnatá. Všichni se olizovali a myslím, že lepší maso jsme doma ještě nejedli! Autorce tímto děkuji za skvělý a přitom jednoduchý recept. :-P

    • michal
      michal | 5. 10. 2014 14:13

      Dnes jsem vyzkoušel, panenku zabalil do anglické ale i přesto vytekla o to nic ale spíš bych panenku nechal trošku zatáhnout na pánvi a pak teprve zabalil, ale to je věc názoru a chutí, přesto to bylo výborné a k tomu http://www.recepty.cz/recept/salat-z-rima-s-vinnou-zalivkou-7839 , opečenou bagetku a restované rajčátka.. :)

    • t
      t | 11. 9. 2014 10:17

      cca 170 stupnu :)

    • mišule
      mišule | 8. 9. 2014 17:04

      můžete mi, prosím, někdo poradit na kolik stupňů má být ta trouba???aby stačila ta půlhodka?nevím co si představit pod pojmem "mírně". děkujiii

    • Ejmi
      Ejmi | 23. 2. 2014 16:56

      Moc dobrý recept, ani jsem nečekala, že dopadne tak dobře. Pochutnala si celá rodina ;-)

    • alizabet
      alizabet | 26. 7. 2013 07:48

      Je to výborné,postup balení je napsaný tak,že to pochopí snad každá kuchařka :-) nic na tom není.Dobrou chuť

    • zdeňka s.
      zdeňka s. | 30. 5. 2013 17:44

      Souhlas s komentářem p. Škorníkové,nějak si neumím představit to balení "zprava zleva" a docela ráda bych recept zkusila.

    • ŠKORNÍKOVÁ | 30. 5. 2013 13:42

      Bylo by dobré přidat tu fotky jak se to správně zabaluje. :-\

    • Helčina | 17. 4. 2013 08:51

      Jeto opravdu lahůdka a hlavně není pracná :-)

    • Martin
      Martin | 29. 1. 2013 15:05

      Výtečnš se šťuchačkama :3 <3

    • Adlytolk | 23. 1. 2013 20:04

      Opravdu výtečné! S brkaší nebo šťouchaným bramborem je to luxus. :-)

    • Pajchl | 28. 12. 2012 14:35

      Udělal jsem k tomu šťouchané brambory. Nemělo to chybu!

    • Zuzka
      Zuzka | 10. 12. 2012 12:41

      Výborný, rychlý a hlavně oceněný celou rodinou recept. Moc děkuji.

    • xsmog00 | 26. 11. 2012 15:42

      Přítel je také nejí, takže opravdu se tímto pravidlem nemůžu řídit!

    • czzzz
      czzzz | 24. 11. 2012 12:26

      :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-) dddd

    • božena němcová
      božena němcová | 28. 6. 2012 14:04

      Připravte si:svoje hovna,sousedovy sliny a mozek od babičky.Vařte hodinku mozek od babičky a postupně přidávejte sousedovy sliny. Nakonec podávejte ze svými hovny. :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

    • pan vepřoknedlozelo
      pan vepřoknedlozelo | 28. 6. 2012 13:53

      :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

    • radek
      radek | 28. 6. 2012 13:44

      dejte svůj mozek do hrnce a pak ho hezky smíchejte ze svými zvratky.hodinku ho máchejte v čůrankách.nakonec ho podávejte ze slinami vašeho souseda . :-$ <3 :-X :'(

    • Helena
      Helena | 22. 9. 2011 08:21

      Proč ten cukr?

    • Tereza T.
      Tereza T. | 18. 9. 2011 14:48

      Výborné!!! Díky za inspiraci...

    • danuška
      danuška | 24. 7. 2011 12:32

      můj muž také nejí žampiony.....houby celkově nejí...takže pravidlo že je jí každý můž je nesmysl

    • Markéta
      Markéta | 7. 7. 2011 11:20

      na kolik stupnu cca pecete ? :-!

    • Petra
      Petra | 19. 6. 2011 14:06

      Paní Jiřino, Vy jste chytrá jak rádio 8)

    • Drahunkas
      Drahunkas | 9. 6. 2011 12:49

      Už se peče a nádherně to voní, už se na to moc těším ;-) ;-)

    • Jiřina
      Jiřina | 28. 3. 2011 19:25

      Každý muž jí žampiony, jen je potřeba vědět, jak je upravit a podávat:):) ;-) ;-)

    • Genzerová Dana
      Genzerová Dana | 26. 2. 2011 13:28

      Já :-X jsem nic za své nevydávala! :-X Ani recept , ani fotku. Nevím, kde jste na to přišla paní Jiřinko! :-* Manžel žampiony nejí, takže takhle by to u nás neprošlo, to byla vlastní inovace paní Lady, pokud si vzpomínám. Ale na druhou stranu mě těší, že recept stále žije a má nové a nové fanoušky. Přeju všem dobrou chuť!

    • Iveta Kortusova | 10. 2. 2011 12:06

      Moc nám chutnalo :-)

    • Jiřina
      Jiřina | 4. 2. 2011 19:03

      Paní Genzerová se zřejmě ráda chlubí cizím peřím:))))) :-D :-D

    • zuzkan | 30. 1. 2011 17:58

      Recept sklidil velký úspěch, vynikající.

    • Martin Navrkal
      Martin Navrkal | 12. 1. 2011 14:33

      Autorství fotografií nastavíme v nejbližší době hromadně na vás, podle toho seznamu, který jste posílala Tereze.

    • Ladia
      Ladia | 10. 1. 2011 21:39

      Ještě jednou prosím o opravení autora fotografie. Foceno vlastníma rukama, děkuji.

    • Jiřina
      Jiřina | 6. 1. 2011 18:20

      proč vydáváte foto za vlastní????

    • imagoimagor | 19. 11. 2010 22:06

      Mňamka, a za půl hodiny hotovo!:-)

    • Ladia
      Ladia | 7. 11. 2010 15:02

      Autorem této fotografie není Dana G. ale staré Recepty.cz

    • Ladia
      Ladia | 21. 10. 2010 15:57

      1*

    • Daniella O.
      Daniella O. | 27. 7. 2010 20:21

      Marcelko, panenku timto zpusobem delavam uz mnoho let a musim potvrdit, ze je opravdu vyborna. Pripravte podle receptu, jak je uvedeno a muzete pridat i cerstve bylinky, bazalku nebo rozmaryn, podle chuti....:)))) Hodi se i na grilovani. Jestli chcete, muzete nechat v lednici par hodin odlezet, cukr se lepe rozpusti a chute propoji, ale neni to nevyhnutelne nutne.

    • Marcela Suchá
      Marcela Suchá | 27. 7. 2010 14:12

      recept vypadá lákavě, určitě zkusím. jen se tu někdo zmiňuje ohledně nakládání - v receptu jsem si nevšimla, že by panenka měla být naložená.. Jak to tedy je?

    • Šárka Hájková
      Šárka Hájková | 8. 5. 2010 16:24

      Vynikající recept. Pekla jsem spolu s nakrájenou zeleninou (mrkev, lilek, kedluben, papriky, cherry rajčata, celer) kterou jsem zakapala olejem, medem a promíchala s trochou hořčice. K tomu šťouchané brambory s cibulkou na másle a pažitkou - naprostý luxus. :-) 1 třikrát podtržená.

    • Dana Genzerová
      Dana Genzerová | 10. 4. 2010 14:32

      Může být naložené i déle, ale stačí 1-2 hodiny.

    • Kateřina V
      Kateřina V | 15. 2. 2010 17:50

      Naprosto perfektní a k tomu úžasně snadné.... Podávám s čerstvým špenátem podušeným na másle a cibulce. Jako přílohu bramborové knedlíky nebo kaši. Mňamka, která sklidila ovace!!! :-)

    • Rita Gábková
      Rita Gábková | 12. 9. 2009 17:03

      Můžu se zeptat, necháváte to maso tak naložené přes noc?

    • Jana Kyralová
      Jana Kyralová | 1. 5. 2009 16:11

      Rychlé a vynikající!!!

    • blanka peterkova
      blanka peterkova | 25. 2. 2009 12:42

      Právě jsem dopekla a mohu jen pochvalit. Pridala jsem houby osmahnute na masle, podlila troskou vody + br. kase. Byla to mnamka :)

    • Hana Kostritzová
      Hana Kostritzová | 10. 2. 2009 09:19

      Chtěla jseme se zeptat kolik se do tohoto receptu dává toho krystalového cukru. Chtěla bych toto jídlo připravit na nedělní oběd, ale s tím cukrem si nejsem jistá.

    • Jana Pekárková
      Jana Pekárková | 12. 10. 2008 12:47

      Bylo to výborné! Jen jsem dala sůl, pepř, cukr a zamačkala to trochu do masa, na to hořčici a na ní platečky česneku pak už jen zabalit :) před koncem jsme dali i žampióny a trochu vody :)mohu jen doporučit :)

    • Petra Havlenová
      Petra Havlenová | 5. 10. 2008 18:51

      Delikatesa. Z talířů to zmizelo tak rychle, že jsem to nestačila postřehnout... :-)

    • Natálie Veselá
      Natálie Veselá | 24. 5. 2008 13:40

      Vynikající! Jednoduché na přípravu, skvělé ve výsledku! :)

    • Anonym
      Anonym | 17. 3. 2008 23:09

      Skvělé jídlo, dělala jsem o jako svateční oběd pro tchyni a měla jsem obrovský úspěch. Díky :-)

    • Anonym
      Anonym | 18. 2. 2008 11:53

      vynikající, dělala jsem ji s bramborovou kaší a kompotem

    • Daniella O.
      Daniella O. | 13. 2. 2008 15:20

      Misto slaniny balim do sunky proscuito (mene pracna a dietnejsi varianta). V lete grilujeme s cerstvym rozmarynem nebo bazalkou. Opravdu vyborne a rychle.

    • hampa
      hampa | 12. 2. 2008 22:04

      Vyzkoušela jsem, včetně tymiánu a žampionů, a je fakt, že jsem lepší panenku v životě nejedla! Díky za všechny olizující se členy rodinky!

    • Ondra Labužník
      Ondra Labužník | 21. 7. 2007 13:27

      jako náhradu dijonské hořčice, když neni, se dá použít smíchaná plnotučná s kremžskou, 2:1 pro plnotučnou... žampiony sou gut, ale jestli máte hříbky, to je chuť lesa :) osobně dávám na plátky ještě najemno nasekanou čerstvou bazalku, ale to je už o chutích každýho, dá se dát oregano, tymián, saturejka, majoránka (ne sušené!) a vždy máte trochu jinou chuť...

    • Lidka
      Lidka | 22. 2. 2007 13:07

      Díky. Opravdu moc dobrý recept, měl u celé rodiny úspěch - včetně žampionů.

    • Lada Kovářová
      Lada Kovářová | 10. 12. 2006 12:24

      Vynikající nedělní oběd. Na radu Viery jsem přidala žampiony. Rozhodně doporučuji!

    • Dana Genzerová
      Dana Genzerová | 7. 10. 2006 13:59

      Díky za tip. Žampiony miluju.

    • Viera
      Viera | 30. 9. 2006 19:07

      Je to moc dobrý recept. Když maso pustí trochu štávy, tak přidám na čtvrtky nakrájené žampiony. Doplní výborně chuť masa a slaninky.

    • Mája
      Mája | 16. 9. 2006 22:32

      Dělám podobný recept.Na povrch pečeně se dává taky cukr a je to mňam. Cukr zkaramelizuje a pak to má takovou zvláštní chuť. Rozhodně bych tento recept nehaněla. Chce to ODVAHU!

    • Dana G.
      Dana G. | 4. 8. 2006 13:57

      A co takové kuře na medu, čínská, thajská kuchyně? To jste toho opravdu ještě moc neslyšela. K vepřovému masu se nejlépe hodí cukr třtinový. Někdy to,Kiki, zkuste...

    • kiki
      kiki | 22. 7. 2006 22:34

      Proč do toho dávat cukr? Ještě jsem neslyšela, že by se do masa dával cukr...

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cukr krystal Dijonská hořčice Pepř mletý Sůl Tuk Vepřová panenka
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Znojemská čočka

    Znojemská čočka

    Květáková polévka s krupicí a vejci

    Květáková polévka s krupicí a vejci

    Škvarky z domácí pekárny

    Škvarky z domácí pekárny

    Masíčko po námořnicku

    Masíčko po námořnicku

    Batáty pečené v troubě

    Batáty pečené v troubě

    Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

    Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

    Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

    Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

    Asijské smažené kuličky (šišky)

    Asijské smažené kuličky (šišky)

    Maková bábovka hrníčková a rychlá

    Maková bábovka hrníčková a rychlá

    Doporučujeme

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    20 minut
    Bylinková vepřová panenka

    Bylinková vepřová panenka

    Poslední sledované recepty

    59
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    31
    Míša řezy
    Míša řezy
    28
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    27
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    26
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny

    Zajímavé články

    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine dining, brunch a šéfkuchař do domu
    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine…
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    AHA.cz Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    AHA.cz Deník Aha! 28.1.2021

    Deník Aha! 28.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz 5 znamení zvěrokruhu, která vám mohou zničit život, když je urazíte

    5 znamení zvěrokruhu, která vám mohou zničit život, když je urazíte

    Ženy.cz Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Maminka.cz Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Reflex.cz Blatný vrší chybu za chybou, ale stále tu jsou dva bizarní důvody, proč zůstává dál ministrem. Jaké?

    Blatný vrší chybu za chybou, ale stále tu jsou dva bizarní důvody, proč zůstává dál ministrem. Jaké?

    E15.cz Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
    Vepřová líčka na cideru se šťouchanými…
    Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
    Vepřová líčka na červeném víně s…
    Vepřová omáčka s žampiony
    Vepřová omáčka s žampiony
    Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
    Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
    Vepřová panenka po středomořském způsobu
    Vepřová panenka po středomořském způsobu
    Vepřová panenka s bylinkovým pestem
    Vepřová panenka s bylinkovým pestem
    • Recepty.cz
    • Vepřová panenka na slanině
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí