Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g cuketa hrubě nastrouhaná
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička majoránka dle chuti, cca
    • 180
      g uzené maso - plátky drobně pokrájené, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      g hladká mouka dle hustoty těsta, cca 120 -
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mladou neloupanou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme jemně nastrouhaný česnek, drobně pokrájené uzené maso, vejce, majoránku, pepř a sůl dle chuti a vše dobře promícháme. Mouky přidáme podle vodnatosti cukety tolik, abychom vytvořily středně husté těsto jako na bramboráky .
2
Smažíme ihned v pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova a dokřupava, aby nám těsto zbytečně nezřídlo a nemuseli jsme zbytečně přidávat mouku.
3
Po osmažení odkládáme cukeťáčky na ubrousek odsát přebytečný tuk, poté podáváme.
4
Podáváme jako hlavní chod, chuťovku k pivu nebo jako přílohu k minutkám.
5
Chceme-li bezmasý pokrm, nahradíme uzené maso uzeným tofu nebo šmakounem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: