Bramboráky s mletým masem

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory oloupané
    • 250
      g mleté maso - vepřové nebo drůbeží
    • 1
      ks vejce
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 4
      stroužek česnek dle chuti, 3 -
    • majoránka dle chuti
    • drcený kmín dle chuti
    • 2
      lžíce hladká mouka podle potřeby, cca
    • olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nastrouháme na jemno do mísy. Přidáme mleté maso, vejce, česnek, sůl a koření dle vlastní chuti, stejně jako na klasické. Pokud chceme použít můžeme i koření na mletá masa, vše podle toho, co máme rádi.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Směs řádně promícháme a podle moučnatosti nebo vodnatosti brambor přidáme (nebo ne) hladkou mouku na zahuštění.
3
Ze směsi odebíráme lžící těstíčko, které klademe do pánve s rozpáleným tukem a smažíme z obou stran dozlatova a křupava.

RADA: Dokonalé bramboráky? Tradiční i s uzeným masem

4
Podáváme samostatně, jako hlavní chod třeba s kysaným zelím nebo sklenicí chlazeného piva.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.