Turecký salát z jemného bulguru nebo kuskusu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: psvecova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,8
      hrnek bulgur
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 1
      hrnek olivový olej
    • 1,8
      ks vařící voda
    • 1
      ks rajče nadrobno nakrájené
    • 1
      ks okurka nadrobno nakrájený
    • 3
      ks salátové listy 2 - 3 nadrobno nakrájený
    • 2
      ks cibule 1 - 2, zelená - nakrájená
    • 1
      hrnek citronová šťáva
    • 2
      lžička kmín
    • 1
      lžička sušená máta
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do velké mísy dejte jemný bulgur a vařící vodu. Zamíchejte a nechte bulgur odpočívat 5 - 10 minut, dokud neabsorbuje všechnu vodu. Bulgur nesmí být vlhký, voda se musí všechna absorbovat a objem bulguru se zdvojnásobí. Zatím na oleji osmahněte cibulku, přidejte rajčatovou pastu, sůl a duste 1 - 2 minuty. Tuto směs smíchejte rukama s bulgurem. Potom přidejte citrónovou šťávu, kmín a sušenou mátu. Dobře promíchejte a nechte vychladnout. Nakonec přidejte rajčata, okurek, zelenou cibuli, salát, petrželku nebo kopr a vše promíchejte.
2
Kiris můžete podávat s hlávkovým salátem, nakládanou zeleninou nebo nakládanými chilli papričkami a Ayranem (Jogurtový nápoj)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: