Kachní prsa a bramborové suflé

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kachní prsa
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián
    • rozmarýn
    • 500
      g brambory typ B
    • olej na fritování

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Prsa omyjte, osušte a kůži opatrně nařežte do mřížky. Z obou stran osolte a opepřete. Položte je kůží dolů na suchou rozpálenou pánev, nechte pustit tuk, asi 8 minut. Obraťte, přidejte bylinky a 5 minut opékejte. Odložte ze sporáku, překryjte alobalem a nechte 10 minut dojít.

RADA: Chyby, které děláme při přípravě masa!

2
Oloupané brambory nakrájejte na plátky silné 3 cm. Vysokou vrstvu oleje rozehřejte na 150°C a brambory postupně fritujte - musí zůstat světlé. Odložte je na papírové utěrky a olej rozehřejte na 170-180°C a brambory znovu ponořte do lázně. Až se nafouknout a zezlátnou, vyjměte je. Osolte a podávejte s masem.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kachní prsa Olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl Tymián

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: