Kachní prsa na meruňkách

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      lžíce rozmarýn nasekaný
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks kachní prsa
    • 100
      g cukr krupice
    • 100
      ml bílý vinný ocet
    • 8
      ks meruňky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozmarýn promíchejte s třtinovým cukrem, solí a pepřem.
2
Směs nasypte na naporcovaná kachní prsa, ta v ní pořádně obalte. Nechte 2 hodiny odležet.
3
Pak maso omyjte studenou vodou a osušte. Prsa položte kůží dolů na studenou pánev a začněte zahřívat.
4
Opékejte asi 8–10 minut dokřupava.
5
Maso otočte a až 4 minuty opékejte dohněda. Pánev sejměte, překryjte poklicí a nechte odpočinout. Šťávu slijte, přidejte cukr se snítkou rozmarýnu a svařte s octem.
6
Když začne cukr karamelizovat, stáhněte z plotny.
7
Přidejte poloviny vypeckovaných meruněk a asi minutu duste doměkka. Podávejte s masem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: