Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kachní prsa
    • 100
      g sušené brusinky
    • 4
      lžíce balzamikový ocet světlý
    • 4
      lžíce červené víno suché
    • 1
      lžíce rybízový džem
    • 1
      lžička hnědý cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kachní prsa odřízněte od kosti a rozdělte na dvě filátka. Maso zarovnejte a kůži propíchejte špejlí. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte čtyři minuty. Obraťte a pečte dalších asi pět minut. Dejte do teplé trouby asi na 10 minut. Maso pak nechte odpočívat zakryté v teple.
2
Na pánev do výpeku pak vhoďte brusinky a přidejte víno, balzamikový ocet, džem a trochu cukru a vše chvíli povařte. Maso nakrájejte na plátky, okořeňte a přelijte omáčkou.
3
Zkuste: Skvělou přílohou jsou bramborové gnocchi, jsou chuťově neutrální a krásně vážou omáčku. Maso na teple ještě pustí šťávu, tak ji nezapomeňte přilít do omáčky.
4
*Recept pro vás připravila úspěšná kuchařka a herečka Markéta Hrubešová*
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.