Kachní prsa na fících

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g kachní prsa (s kůží)
    • 4
      ks fíky (čerstvé)
    • 2
      ks čekanka (1x bílá, 1x červená)
  • Na omáčku
    • 4
      lžíce med
    • 1
      lžíce červený vinný ocet
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžička levandule (sušená)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na omáčku přiveďte v menším kastrůlku k varu med a vařte 7 až 8 minut, až začne karamelizovat. Odstraňte z ohně, opatrně (směs může prskat) vmíchejte ocet a olej, přidejte levanduli, osolte a okořeňte a nechte, aby se vůně a chutě rozležely. Elektrický gril rozpalte na střední teplotu a 4 až 5 minut grilujte kachní prsa kůží dolů, až zezlátnou a kůže bude křupavá.
2
Snižte teplotu grilu a opékejte ještě 3 až 4 minuty, až je maso středně propečené. Dejte stranou na teplé místo, zakryjte alobalem a nechte maso asi 5 minut odpočívat. Fíky grilujte minutu až dvě řeznou stranou dolů. Podávejte s plátky kachních prsou, lístky čekanky a s fíky, přelité omáčkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.