Kachna na medu

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: milan.pluhar

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kachní maso menší kachna
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce sojová omáčka může být i tmavší
    • 4
      lžíce med 3-4
    • 1
      lžička zázvor mletý
    • 2
      dl bílé víno
    • 150
      g zelenina mražená jemná
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou kachnu zevnitř nasolíme a zvenku natřeme směsí umíchanou ze sojové omáčky, medu, zázvoru a poloviny bílého vína. Uložíme na chladné místo a necháme nejméně 2 hodiny odležet (doporučená doba je kolem 5 hodin).
2
Připravenou kachnu vložíme do pekáče (remosky), zakryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě (remosce) doměkka. Během pečení často natíráme medovou směsí a často obracíme. Upečenou kachnu naporcujeme, vykostíme a pokrájíme na tenké plátky. Z výpeku slijeme téměř všechno sádlo a do šťávy dáme čínskou zeleninu, podlijeme zbylým vínem a udusíme. Nakrájenou kachnu rozložíme na talíře a podáváme s dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    26. 12. 2014 18:05

    je tomoc dobre

  • Anonymous
    Anonymous |

    26. 12. 2014 18:05

    mne to hodne chutna

  • cenaso
    cenaso |

    3. 3. 2014 11:59

    Dobré, ale tuhé, možná to chtělo péct déle, nebo to bylo těmi křídly.

  • IVETA
    IVETA |

    14. 5. 2012 10:02

    Já ji podle toho receptu dělám a je vynikající