Kachna na pivě s nádivkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 150 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: pandanda

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kachní maso celá kachna
    • 1
      ks pivo
    • sůl
    • kmín
    • 100
      g šunka
    • 100
      g játra Můžeme nahradit žampiony
    • olej
    • máslo
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks rohlík
    • 2
      ks cibule
    • pepř mletý
    • 1
      svazek petržel

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Nejdříve si připravíme nádivku:** na oleji vzpěníme cibulku nadrobno nakrájenou, na ni orestujeme játra/žampiony na kostičky nakrájené, až budou játra orestována podlijeme pivem a necháme krátkou dobu dusit. Mezitím si na kostičky nakrájíme rohlíky, vložíme do mísy a namočíme pivem, přidáme vejce, nadrobno nakrájenou petržel a šunku, to smícháme s podušenými játry, osolíme a opepříme. Promícháme a naládujem kachničku, zašijeme a kachnu po obou stranách důkladně nasolíme a pokmínujeme. Podlijeme pivem a vodou a vložíme do vyhřáté trouby na 120 minut tak na 150 stupňů. Kachnu musíme od začatku poctivě polévat výpekem, aby se nám nespálila kůžička než by byla dobře propečená.

Komentáře k receptu

  • kovy
    kovy |

    15. 10. 2011 13:07

    doporučiji!!! do nádivky jsem přidal špetku uzeného ale celkově prostě exklusivní. jarda :-*