Hráškovo pórkový krém

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Klerisek

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Zelenina
    • 1
      ks cibule -menší postačí
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks mražený hrášek
    • 1
      ks kořen petržele
    • 10
      g máslo -kousek másla
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce řepkový olej -může být i slunečnicový
    • 200
      g smetana 12%
    • 2
      ks knorr bohatý bujon zeleninový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očistíme si zeleninu a nakrájíme na kolečka pórek, mrkev a petržel. Cibuli nakrájíme na jemno. Do hrnce si necháme rozpustit máslo a olej. Poté hned dáme nakrájenou cibuli, pórek a mírně necháváme restovat. V mezičase si uvařím v konvici 1,25 l vody (pozn.: může být i vývar)

RADA: Polévky, které zaženou hlad

2
Až je cibule a pórek mírně orestovaný, nasypeme hrášek + nakrájenou zeleninu do hrnce a zalijeme horkou vodou. Přidáme bujón, sůl, pepř a vaříme. Vaříme zhruba 10-15 min. dokud nezměkne mrkev. Až je mrkev měkká, přidáme smetanu.. povaříme a vypneme sporák. Vezmeme si mixér a všechno v hrnci rozmixujeme, až nám vznikne hustý krém.. a je HOTOVO ♥

RADA: Jak rychle nakrájet cibuli? Podívejte se na VIDEO

3
Moje mamka ještě přidává brambory na úplné zahuštění :) Já občas dávám nakonec opečené plátky slaninky, kterou poté ještě nakrájíte na malé kousíčky a podáváte na talíři :)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: