Hrášková terina s hlívou ústřičnou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mražený hrášek
    • 350
      g hlíva ústřičná
    • 8
      ks vejce
    • 8
      ks vepřová šunka velkých plátků
    • 60
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrášek v cedníku přelijeme teplou vodou, necháme povolit a okapat. Menší formu na biskupský chlebíček vymažeme polovinou másla a vyložíme plátky šunky tak, aby přečnívala přes okraje formy. Na zbylém másle zesklovatíme jemně pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájenou hlívu, 10 minut podusíme a odstavíme z ohně. V míse rozšleháme vejce, osolíme je, opepříme, přidáme hrášek a vychladlou podušenou hlívu a dobře promícháme.
2
Směs nalijeme do připravené formy a povrch zakryjeme přečnívajícími plátky šunky. Formu zakryjeme alobalem, vložíme do hlubšího plechu naplněného vodou tak, aby sahala do tří čtvrtin výšky formy, a v této vodní lázni pečeme asi hodinu v troubě vyhřáté na 160°C. Hotovou terinu opatrně rozbalíme a podáváme nakrájenou na plátky.
3
Místo formy na chlebíček můžeme vyložit šunkou vymazané kávové hrníčky, které naskládáme do kastrolu s vodou, zaklopíme poklicí a pečeme cca 25-30 minut.
4
**Pozn.:** Podávat můžeme například s bramborovou kaší. Výborná je i za studena se salátem a čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    16. 5. 2011 17:28

    Dělala jsem jako studené pohoštění a bylo to velmi, velmi, velmi dodré <3 <:-)

Další doporučené recepty: