Hráškový falafel s pečenými batáty

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Falafel
    • 120
      g hrách zelený loupaný půlený
    • 350
      g mražený hrášek
    • 1
      hrst koriandr čerstvý, najemno nasekaný
    • 1
      lžička římský kmín
    • 4
      lžíce olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce škrobová moučka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks batáty
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrách rozmixujte v suchém mixéru na jemnou mouku. Přidejte rozmražený hrášek, koriandr, římský kmín, olej, citronovou šťávu, chilli a prolisovaný česnek a ještě krátce promixujte, až bude hrášek rozmixovaný nahrubo. Do směsi vmíchejte škrob, osolte a opepřete.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Namočenýma rukama tvořte malé placičky asi 1,5 cm silné a opékejte je na rozpáleném grilu nebo pánvi po obou stranách dozlatova. Můžete použít i friťák.
3
Batáty dobře omyjte a nakrájejte na měsíčky. Naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a zakapejte olejem, osolte a opepřete. Pečte v troubě rozehřáté na 180 °C asi 20 minut.

RADA: 6 tipů, jak připravit batáty

4
Tip: Podávejte s hummusem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: