Grilovaná kořenová zelenina

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g celer
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g mrkev
    • 50
      ml olivový olej
    • 1
      hrst petržel
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      snítka tymián
    • 500
      g červená řepa

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu očistíme, nakrájíme podélně a naskládáme v jedné vrstvě na pečící papír, který jsme slabě potřeli olivovým olejem. Pak na plechu osolit, opepřit, posypat nasekaným tymiánem a ještě trochu pokapat olejem. Dáme do trouby grilovat na nejvyšší teplotu nebo rozložíme na gril a alespoň jednou během pečení otočímeotočíme. Zelenina je hotová, jakmile začne mít krásně nahnědlou barvu - asi po 30-ti minutách.

RADA: Jezte venku: recepty na skvělý piknik

2
Zelenina má výbornou chuť a i krásně na talíři vypadá. Přidat můžete také brambory nakrájené na měsíčky
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červená řepa Mrkev Olivový olej Pepř mletý Petržel Sůl Tymián

Komentáře k receptu

  • sumo hodnej
    sumo hodnej |

    18. 10. 2014 09:09

    copak jsem králík ? :-P

  • Markéta Valentíková
    Markéta Valentíková |

    19. 8. 2007 14:05

    Mňamka!!! Dala jsem tam cuketu pokrájenou na hranolky, mrkev, petržel a papriky a dopadlo to skvěle. Doporučuji nejen vegetariánům.

  • Anonym
    Anonym |

    7. 11. 2005 23:34

    Takhle pripravenou zeleninu znam, je to dobrota :-)

Další doporučené recepty: