Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Skarpa

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Grilovaná krkovička
    • 5
      plátek plátky krkovičky bez kosti
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • bazalka
  • Zelený chřest
    • 500
      g mladý zelený chřest
    • 2
      l voda na uvaření chřestu
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
  • Bramborové pyré
    • 800
      g brambory
    • 3
      l voda na uvaření brambor
    • sůl
    • 200
      ml mléko
    • cibulová nať
  • Mrkvové pyré
    • 400
      g mrkev
    • 400
      ml zeleninový vývar
    • sůl
    • 80
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Grilovaná krkovička
2
Den předem naložíme krkovičku do výše uvedených surovin tak, že opláchnutou krkovičku potřeme sypkými surovinami, poté přidáme na plátky nakrájený česnek a zakápneme olejem. Dáme do chladu.
3
V den podávání pokrmu upravujeme krkovičku pomocí grilu dle výkonnosti grilu.
4
Bramborové pyré
5
Oškrabané a na kostky nakrájené brambory uvaříme ve slané vodě. Po uvaření vodu slijeme, přidáme mléko a mixérem rozmixujeme dohladka (měla by vzniknout mazlavá hmota). Na talíři můžeme ozdobit cibulovou natí.
6
Mrkvové pyré
7
Oškrabanou a na kostky nakrájenou mrkev uvaříme v zeleninovém vývaru (může být i voda). Po uvaření část vývaru slijeme, přidáme máslo a mixérem rozmixujeme dohladka.
8
Zelený chřest
9
Zelený chřest zbavíme zdřevnatělých konců a dáme na 2 minuty vařit do osolené vroucí vody. Po uvaření dáme do servírovací mísy, ve které chřest osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
10
Veškeré kroky je potřeba si přizpůsobit tak, aby bylo vše podáváno zároveň.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: