• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Bifteky se zeleným pepřem
    Napište svůj komentář k receptu

    Bifteky se zeleným pepřem

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.2
    hodnotilo: 18
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bifteky se zeleným pepřem
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 800
        g hovězí svíčková
      • 1
        lžička sůl
      • 1
        špetka pepř mletý
      • 7
        lžíce rostlinný olej
      • 3
        lžíce máslo
      • 3
        lžíce hladká mouka
      • 0,50
        lžíce pepř celý
      • 200
        ml vývar (Masox)
      • 100
        ml smetana Kávová

    Postup přípravy receptu

    1
    Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme 30 minut v lednici odležet.
    2
    Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z masoxu. Důkladně rozkvedláme, přidáme smetanu a pečlivě promícháme. Asi 20 minut za stálého míchání povaříme. Do omáčky přidáme zelený pepř (asi 1/2 roztlučeme) a krátce prohřejeme. Maso opečeme na rozpáleném oleji z každé strany - dle vlastní chuti.
    3
    Biftek servírujeme s omáčkou. Jako přílohu podáváme hranolky, krokety nebo opečené brambory.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

    Losos v žampionové omáčce se zeleným…

    Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

    Grilovaná krkovička se zeleným…

    Bifteky na smetaně

    Bifteky na smetaně

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • ja
      ja | 8. 1. 2016 22:27

      masox-hnus

    • Petr
      Petr | 17. 3. 2013 14:54

      http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=24757914 zadejte prosím na seznamu do vyhledávače a uvidíte.. !! :-)

    • karla
      karla | 17. 3. 2013 14:54

      mnam :-P

    • Specialista
      Specialista | 11. 2. 2013 00:47

      MOC DOBRY : <3

    • Larra93 | 27. 10. 2012 15:06

      výborný recept, na biftek jsem ještě přidala volské oko a pochutnali jsme si.

    • pavlik
      pavlik | 9. 7. 2012 19:17

      mnozstvi ingredienci vc. smetany je uvedeno v uvodu:-)

    • iuhfdiuhf
      iuhfdiuhf | 28. 5. 2012 14:52

      Naprosto souhlasím :-$ 8-) :-D

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 22. 11. 2011 12:57

      Moc dobré ;-)

    • Anonymous
      Anonymous | 23. 7. 2011 19:36

      Vyzkouseno a muzu doporucit! Moc nam to chutnalo.

    • Luky
      Luky | 12. 6. 2011 14:44

      Supr hláška :-) chodim asi do spatnych restauraci, ale dost se mi stava, že když si objednam medium-rare steak, dostanu well done :-(

    • Lucka K.
      Lucka K. | 29. 5. 2011 21:11

      Pochybuji, že jako uplný amatér by jste se pouštěl do takového receptu...když ani ty základy nemáte..

    • momik
      momik | 6. 5. 2011 18:53

      tak si jako naprostý amatér kup jíšku hotovou a zbytek si prostě upravím podle chuti ;-)

    • Adam Kysel
      Adam Kysel | 22. 2. 2011 21:11

      No vazne uzasny recept.. jako naprosty amater z toho receptu vyctu ho.... kolik masla,kolik mouky,zkratka jaky pomer.. nevim totiz jak se dela jiska.. kolik masoxu,jeden masox? kolik vody zalit? jakou smetanu a kolik ji? kolik toho zeleneho pepre? tohle je fakt recept.. proste jako clovek, ktery umi akorat tak usmazit kureci rizky aa vlastne rizky na milion zpusobu,ale nedelal nikdy omacku..tak tenhle recept mu nerekne vubec nic, takze fakt dekuju.. znamka 4 a jdu hledat jak se dela jiska xD

    • Iva
      Iva | 9. 11. 2010 22:04

      :-\ na kolik stupnu v troube stejk pecete?

    • Tereza
      Tereza | 7. 11. 2010 09:44

      zítra si to uděláme :-)

    • Jiří Kostival
      Jiří Kostival | 26. 1. 2010 13:47

      To Petr Zbi * přesně tak, na bifteku je přece podstatné to maso a technika jak ho udělat a ne nějaká omáčka. (I když bude jistě výborná.)

    • Šárka Rudlová
      Šárka Rudlová | 28. 12. 2009 12:29

      Úplně luxusní omáčka! Podávala jsem s vepřovým ale i tak to bylo vynikající.

    • Matouš Roneš
      Matouš Roneš | 4. 10. 2009 02:44

      Určitě používejte nakládaný zelený pepř.omáčka by se správně měla dělat se zredukovaným Koňakem

    • Petr Zbirovský
      Petr Zbirovský | 27. 4. 2009 11:20

      V receptu mi zásadně chybí časy pečení, alespoň to někdo napsal do diskuze. Je to recept na biftek a o jeho pečení je tu jedna věta. Je třeba uvést kolik času je třeba na medium a kolik na rare.

    • hana Valentová
      hana Valentová | 29. 1. 2009 11:01

      Vidím, jak se tady dohadujete kolik minut, já dělám steaky docela často a jsou vynikající. Je potřeba to prudce osmažit na pánvi z obou stran, aspon 3minuty z kazde strany a pak to dát do trouby dojít tak na 15minut, jsou pěkně propečené... Když to budete smažit na pánvi déle a pomalu, steak se vysuší a bude z toho guma. A když krátce bez dopečení v troubě, bude krvavý..

    • andrea slancova
      andrea slancova | 23. 8. 2007 17:22

      prosim kolik pepre se dava do omacky? se zelenym peprem nemam zkusenost, dekuji :)

    • míša nováková
      míša nováková | 19. 8. 2007 12:29

      bylo to výborný dělala jsem z každé strany 3min a jak bylo psáno po minutě jsem obracela a bylo to vynikající a omáčka taky nemá chybu manžel si moc pochutnal děkuji za recept a za rady

    • Dáška
      Dáška | 3. 1. 2007 19:37

      Tak nevim.... Minutu, dvě nebo 14? Tohle jídlo miluju, ale bez smetany. Jak to udělat??

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 30. 12. 2006 11:40

      Spokojeni? :-)

    • Forme
      Forme | 30. 12. 2006 11:36

      No tak to je fakt celkem sila. Na 200g steak 7 minut. Skutecne se blizime k podesvi a nebo se autor upsal. Stejne tak minuta je malo. Uvedomte si lidicky, ze kazdy ma jine chute a minuta je lehce propeceny tj. krvavy steak a to taky kazdy nema rad. Takze nekde jinde jsem tu uz popisoval co a jak poznate. Jeste upresnim, ze nejsem profik, tak me nekamenujte :)

    • Jann
      Jann | 22. 11. 2006 15:14

      Asi neumim udělat biftek, ale na 2 cm jsem potřeboval 3-4 min z každé strany, pak bylo udělané na MEDIUM. Jinak omáčka byla fakt exkluzivní a moc dobře jsem si pochutnal.

    • Bubi
      Bubi | 7. 9. 2006 18:15

      Vtipné :)

    • V.Machacek
      V.Machacek | 19. 8. 2006 14:35

      14 minut je pitomost - na každý centimetr výšky masa stačí 1, slovy jedna minuta z každé strany.A po každé minutě otáčíme, aby bylo maso šťavnaté.

    • Anonym
      Anonym | 18. 8. 2006 18:37

      7 min je hrozne moc 3-4min bohate staci.Jinak ja solim az kdyz davam na talir jinak to pusti hrozne stavy!!!

    • vera vydrzelova
      vera vydrzelova | 10. 12. 2005 06:43

      7 minut z kazde strany je fakt moc, maso peprim, ale nesolim az tesne predtim nez ho hodim na panev. Na omacku ty odrezky osmahnu, dam je pryc na to hodim pul lzice uz nakladaneho zeleneho pepre, podliju na pul smetanou a na pul zakysanou smetanou a povarim. Pokud potrebuji zahustit, rozmicham ve trosce smetany 1/2 lzicky Maizeny a je hotovo.

    • Raduz
      Raduz | 20. 11. 2005 22:42

      Svíčkovou naklepeme opepříme, ale solíme až nakonec !

    • Steak
      Steak | 9. 6. 2005 15:23

      Tak je opékejte dle libosti a máte po starostech.

    • Jana Hadravová
      Jana Hadravová | 9. 6. 2005 14:40

      Hodně propečené steaky se dělají tak 4 minuty. 7 minut?

    • hrbi
      hrbi | 8. 6. 2005 13:02

      opeceme 7 min z kazde strany a pouzivame jako podesev

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
    Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hovězí svíčková Máslo Pepř celý Pepř mletý Rostlinný olej Smetana Sůl Vývar
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Jablečný koláč

    Jablečný koláč

    Dušený špenát

    Dušený špenát

    Pomazánka na topinky a toasty

    Pomazánka na topinky a toasty

    Maminčina drožďová pomazánka

    Maminčina drožďová pomazánka

    Něžná pomazánka z mascarpone

    Něžná pomazánka z mascarpone

    Žemlovka s brusinkami

    Žemlovka s brusinkami

    Cukrové koláčky nebo šátečky

    Cukrové koláčky nebo šátečky

    Řecký těstovinový salát

    Řecký těstovinový salát

    Piškotová roláda s čerstvým ovocem

    Piškotová roláda s čerstvým ovocem

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    34
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    32
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    30
    Míša řezy
    Míša řezy
    29
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    27
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    AHA.cz Deník Aha! 14.4.2021

    Deník Aha! 14.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Ženy.cz Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Maminka.cz Kdy se vrátí děti do škol? Většina až po Velikonocích. A s testy!

    Kdy se vrátí děti do škol? Většina až po Velikonocích. A s testy!

    Reflex.cz Alex Selsky o Netanjahuovi, izraelském soužití s Araby, zvládání covidu a 11. místě na žebříčku štěstí

    Alex Selsky o Netanjahuovi, izraelském soužití s Araby, zvládání covidu a 11. místě na žebříčku štěstí

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Biftek z kapra
    Biftek z kapra
    Biftek z mletého masa
    Biftek z mletého masa
    Bifteky na smetaně
    Bifteky na smetaně
    Bigos
    Bigos
    Bílá čokoláda do formiček
    Bílá čokoláda do formiček
    Bílá čokoláda se skořicí
    Bílá čokoláda se skořicí
    • Recepty.cz
    • Bifteky se zeleným pepřem
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí