Grilovaná kuřecí stehna

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu strávníků
    • kuřecí stehna nebo čtvrtky
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletý kmín nebo drcený
    • mletá sladká paprika může být smíchaná i s pikantní - dle chuti
    • česnek sušený nebo čerstvý
    • olej
  • dále dle chuti
    • zázvor - mletý nebo čerstvý
    • chilli pasta
    • majoránka nebo jiné bylinky dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Stehna máme z kuřete na grilování většinou nejraději, protože jsou šťavnatá. Ale jelikož se díky kostem musejí grilovat déle, aby se dostatečně propekla, je lepší je předem vykostit a tím výrazně zkrátit dobu grilování.
2
Vykostěná stehna můžeme naložit do různých marinád dle vlastní chuti nebo posypat grilovacím kořením, zakapat olejem a nechat tak odležet v chladnu do druhého dne. Pokud se rozhodneme pro vlastní výrobu, budeme se řídit především vlastní chutí, ale doporučuji především: mletou papriku, drcený kmín, pepř, sušený česnek, sůl a olej (lze i pivo). Přidat můžeme i zázvor, chilli, barevný pepř, bylinky... Zkrátka, fantazii a chuti se meze nekladou.
3
Podle velikosti stehen trvá grilování cca 7-9 minut z každé strany dozlatova, na rozpáleném grilu, který je dobré před grilováním potřít například kůží ze špeku. Stehna vždy klademe na gril nejprve kůží dolů a poté otáčíme a dogrilujeme stranu bez kůže. Po sundání z grilu necháme stehna minutku až dvě odpočinout a poté podáváme s čerstvým pečivem, zeleninovými saláty, dipy...

Komentáře k receptu

  • Jitka Zámecká
    Jitka Zámecká |

    9. 4. 2017 16:22

    Vykosťovala jsem je před 14 dny a včera znova. Jsou perfektní, dvakrát tak velké než se koupí v krámě a to o ceně nemluvím. Nerada vyhazuji nevyužité zbytky, tak jsem z kostí udělala vývar, dala do něj zeleninu a nudle a bylo.

Abecední seznam: