• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Indiánky
    Napište svůj komentář k receptu

    Indiánky

    autor: Radka Hudská
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 19
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Indiánky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2
        ks bílek
      • 140
        g cukr krupice
      • 1
        balení dětské piškoty nebo linecká kolečka
      • čokoládová poleva

    Postup přípravy receptu

    1
    Cukr a bílky vyšleháme nad parou, až je hmota lesklá a teplá. Zdobícíme sáčkem s širokým zdobítkem na piškot nebo linecké kolečko od spodu krouživým pohybem směrem nahoru nanášíme sníh. Dáme na chvíli do lednice vychladit a poléváme čokoládovou polevou (dobrá j i poleva z bílé čokolády) pomocí obracečky - taková velká lžíce s dírami na tu indiána postavíme, a polévkovou lžicí poléváme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ztuhnout.
    2
    Tip: nejlepší jsou čerstvá vejce u starších před šleháním do bílek přidám ještě nepatrnou špetičku soli.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Indiánky z cukrárny Myšák

    Indiánky z cukrárny Myšák

    Indiánci

    Indiánci

    Mrkev po indicku

    Mrkev po indicku

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • neřeknu
      neřeknu | 12. 11. 2015 15:02

      sswss

    • neřeknu
      neřeknu | 12. 11. 2015 15:02

      sswss

    • liliana
      liliana | 20. 12. 2014 21:33

      ahoj, šleháš bílky a cukr dohromady?

    • liliana
      liliana | 20. 12. 2014 21:31

      Bezvadný recept. Povedly se bezvadně. Některé jsem celé namáčela ale pak se mi víc líbilo je jenom polít.

    • zaneta
      zaneta | 10. 12. 2014 17:32

      Delam tyto indianky uz druhym rokem a jsou luxusni. Nepolevam je ale namacim kdyz je necham ztuhnout do druheho dne tak z piskotu nespadnou. Letos jsem i do pulky snehu dala rybizovou marmeladu sice to trosku zridlo ale opet to venku na balkone ztuhlo. Pravidelne to delam z peti bilku a deti se muzou utlouct po teto dobrote.

    • katka
      katka | 27. 2. 2014 13:55

      Vždy když dělám tento sníh, nerozpustí se mi všechen cukr, ať šlehám jak dlouho chci nad parou, sníh mi potom "vodnatí", kde dělán chybu? Zkoušela jsem i s cukrovým rozvarem z jiných receptů, se stejným výsledkem. Poradí mi někdo? Děkuji. O:-) :'( :-\ =-O

    • Unka K
      Unka K | 16. 11. 2013 18:25

      Ahoj, přidávám radu na zjednodušení přípravy! Místo šlehání bílků nad párou dám bílky i s cukrem (kryystal) do kastrolu (nejlépe se silným dnem) a nahřívám na menším plameni za stálého míchání do teploty "co prst snese". Nebojte se, že to přešvihnete - prostě jak to začne pálit, oddělat z ohně (el.), vlít do mísy a vyšlehat do tuha. Tímto postupem dělám i sníh do trubiček. Kdyby se vám stalo, že bílky vytvořily při nahřívání sem tam už lehce zbělelý kousek, nic se neděje, vyšlehá se to i tak. Jo a jak někdo píše níž - nechejte nastříkané indiánky na piškotkách trochu zaschnout - i do druhého dne - lépe se polévají (tedy já je nepolévám, ale namáčím a z piškotku mi nepadají) :-\ .

    • czech
      czech | 10. 11. 2013 20:46

      pani máťe otrasnú čestinu ale ten recept je fajn.

    • Lenka Bliznáková | 5. 7. 2013 13:01

      Vynikající, jako z cukrárny. Dalo mi to na 42 mini indiánků.

    • Jana
      Jana | 17. 6. 2013 20:09

      Zkuste do hotového sněhu (před nanesením na piškoty) všlehat rozmačkané borůvky nebo jahody ;-)

    • Jana
      Jana | 5. 6. 2013 17:30

      Mně to vyšlo na 37 mini indiánků. Byly skvělé, určitě je ještě udělám.

    • Mišelka
      Mišelka | 12. 5. 2013 20:19

      Ahoj, může mě někdo říct kolik z této dávky udělám mini idiánků? Děkuji :-)

    • Marcela
      Marcela | 31. 3. 2013 17:03

      Ahojky, Martino hrnce do sebe musí zapadat. Do věršího hrnce dáš vodu, tak aby se dno toho menšího dotýkalo hladiny. Voda by se neměla vařit. Doporučuji šlehat ve vodní lázni dokud hmota nezhoustne, potom vyndej a šlehej ještě cca 3 minuty. Pokud chcete mít indiánky hezky celé polité, poradím jednu vychytávku - po vytvoření je nechte zaschnout. Mezi tím si připravte čokoládu, nalijte ji do vyššího šálku a indiánky v čokoládě namáčejte. Nebojte, nespanou ;-) a neutopí se ;-) Hezké tvoření a dobrou chuť

    • Bopik | 7. 12. 2012 10:01

      já je dělám aby se jedly druhý, max. třetí den.

    • Markét
      Markét | 2. 12. 2012 12:07

      Ahojda, jakou mají trvanlivost a kdy je mám asi tak začít dělat aby vydrželi na Vánoce? Mohu už dnes? Díky za odpověď

    • Renata
      Renata | 26. 11. 2012 10:43

      Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

    • Bopik | 23. 12. 2011 21:08

      Indiánky jsem zkoušela poprvé a povedly se. Díky za recept, určitě znovu indiánky udělám. :-)

    • Bopik | 23. 12. 2011 21:08

      Indiánky jsem zkoušela poprvé a povedly se. Díky za recept, určitě znovu indiánky udělám. :-)

    • kacudka
      kacudka | 20. 12. 2011 16:47

      výborné :-) vyšlo mi cca 50 menších

    • Martina
      Martina | 11. 8. 2011 14:19

      Mám taky otázku mě to nejde nestuhne mi to nad tou párou nevim jestli to dělám dobře vezmu 2hrnce a do jednoho vodu potom ten druhej stejně velkej a tu páru dusim a šlehám šlehala jsem 10 min. anic divné nevim jestli to dělá ten cukr nebo co?? :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

    • kikinka251
      kikinka251 | 16. 4. 2011 13:08

      GOOD

    • Anonymous
      Anonymous | 27. 1. 2011 12:03

      Vřele doporučuji

    • Punktu
      Punktu | 18. 12. 2010 09:33

      A když je hmota teplá, tak s ní hned zdobíme? :-) jinak super recept ;-)

    • dzudy
      dzudy | 6. 12. 2010 20:28

      Musíte mít drátěné očko s držátkem. Naberete trochu uvařeného cukru a když do něj fouknete jako do bublifuku, dělá se cukrová bublina. Když ne, vaříte dál :-)

    • kuchar roman
      kuchar roman | 5. 12. 2010 09:35

      no kdyz ale nekdo nema el.slehac tak to musi delat rucne.sice dele ale vysledek ujde :-| :-|

    • terezaS | 3. 12. 2010 12:57

      Co znamená na bublinu?

    • Fanfan | 18. 11. 2010 14:03

      Neustále mám přebytky bílků a tento recept je zaručeným způsobem, jak je spotřebovat beze zbytku a chutně. Výborné. :-)

    • dudušek
      dudušek | 10. 11. 2010 17:06

      Děvčata,mám vychytávku.Nemusíte šlehat sníh nad párou,ale krystalový cukr svařit se lžící vody na bublinu a horký zašlehat do sněhu.Drží jak přibitý!!

    • Anna R.
      Anna R. | 4. 11. 2010 15:18

      Letos vyzkouším,doporučuji přidat šťávu z citronu, sníh dostane zase úplně jinou chuť. Piškotu před nastříkáním sněhu zkusím pomazat marmeládou.

    • Ivana Šlapáková
      Ivana Šlapáková | 2. 10. 2010 15:21

      Já to šlehám něco mezi pěti až deseti minutami........Víc to nebude.

    • anna Ž.
      anna Ž. | 2. 10. 2010 12:15

      děkuji za rady. Ani jsem nečekala tak pohotové odpovědi. S tou spirálou to dělávala moje babička a vždycky jsem koukala, jak to tak dlouho může vydržet(to šlehání) Já už jsem zhýčkána el.šlehačem :)

    • Jarka O.
      Jarka O. | 2. 10. 2010 11:27

      Aničko zkuste sníh podle mého receptu: http://www.recepty.cz/recept/maminciny-kremrole-10020

    • Ivana Šlapáková
      Ivana Šlapáková | 2. 10. 2010 10:11

      Vyučená cukrářka mi poradila, šlehat bílky takovou tou zatočenou spirálou,znaly už naše babičky. tím se sním vyšlehá nejlépe.

    • anna Ž.
      anna Ž. | 1. 10. 2010 22:44

      Ahoj holky, dámy. dělala jsem je minulý rok na vánoce, a sníh mi z piškotů slehl. Nevíte v čem může být chyba. měla jsem jen takové placičky. Ale i tak to bylo velmi dobré.

    • simča blaščikovičova
      simča blaščikovičova | 14. 1. 2010 21:46

      hmmm vypadaji skvele napisu si recept a vbrzke dobe udelam

    • Ivana Šlapáková
      Ivana Šlapáková | 26. 12. 2009 19:37

      Opravdu u toho se nedá říct, že se rychle sní.... Ty se rychle sež.... Množství z pytlíku piškotů nevydrží 24 hodin. Indiánky dělám večer, nechám do rána v chladu a ráno polévám čokoládou. Večer už NEJSOU.

    • Roman Raba
      Roman Raba | 18. 10. 2009 19:21

      Byly výborné, přikládám foto. 1.

    • Ivana Šlapáková
      Ivana Šlapáková | 13. 12. 2008 18:57

      Já je pekla loni na vánoce z několika dávek a několikrát a vždycky zmizly jako první Doporučuji

    • Tereza J.
      Tereza J. | 24. 12. 2007 14:18

      Marti, druhýkrát vyšľahaj sneh bez pary, obyčajne, až keď je tuhý, postav nad paru a šľahaj , nebude ti horúco a bude to rýchlejšie :))) Použiť môžeš aj moučkový, u nás dostať cukor kryštálový alebo práškový, nič medzi tým, takže používam práškový. Tej ďalšej otázke nerozumiem presne tak ako anonym:)))

    • Anonym
      Anonym | 24. 12. 2007 06:00

      Pro Marti - nevím proč se ptáš, kolik indiánků z toho jde udělat, když v první větě píšeš, že jsi je právě dodělala a tuhnou v lednici. Tak kolik ti jich vyšlo? A byly vysoké jako z obchodu nebo spíš taková jednohubka?

    • Marti
      Marti | 23. 12. 2007 06:00

      Prave jsem je dodelala a ted tuhnou v lednici. Mam jenom par otazek. jak dlouho se ma ten snih slehat. Citila jsem tam porad ten cukr a prsty me palily uz od pary. Myslim, ze jsem to mela v pare asi 5 minut. Da se nejakym zpusobem ten snih i ochutit? Mohu pouzit i moucku cukr?A kolik indianku se tak z toho udela? A jsou vysoke jako z obchodu, nebo je to spise takova jednohubka? Dekuji mockrat.

    • Katy Jančová
      Katy Jančová | 25. 11. 2007 19:15

      Indiánky jsou moc dobré,jen se po nich zaprášilo!Super!!!!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Zákusky Cukroví Syrové Chlazení Šlehání Vánoce Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Cukr krupice Dětské piškoty
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Rybízový žmolenkový koláč

    Rybízový žmolenkový koláč

    Malinový likér

    Malinový likér

    Marlenka na můj způsob

    Marlenka na můj způsob

    listové těsto

    listové těsto

    Americký hamburger z vyzrálého hovězího

    Americký hamburger z vyzrálého…

    Banánovo-jahodový dort

    Banánovo-jahodový dort

    Špaldové housky

    Špaldové housky

    Smoothie z červené řepy

    Smoothie z červené řepy

    Pečené kuře s čočkou beluga

    Pečené kuře s čočkou beluga

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    74
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    31
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    28
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    24
    Palačinky
    Palačinky
    18
    Žemlovka
    Žemlovka

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Představy vs. mateřská realita! Děkujeme za tu upřímnost

    Představy vs. mateřská realita! Děkujeme za tu upřímnost

    Reflex.cz Filip Jícha: Jediný házenkář v historii, který vyhrál Ligu mistrů za jeden tým jako hráč i trenér

    Filip Jícha: Jediný házenkář v historii, který vyhrál Ligu mistrů za jeden tým jako hráč i trenér

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    Další doporučené recepty:

    Chuťovky s Nivou a ořechem
    Chuťovky s Nivou a ořechem
    Chuťovky se sýrovou pomazánkou
    Chuťovky se sýrovou pomazánkou
    Indiánci
    Indiánci
    Indiánky z cukrárny Myšák
    Indiánky z cukrárny Myšák
    Indická čočka dhal
    Indická čočka dhal
    Indická kuřecí stehna
    Indická kuřecí stehna
    • Recepty.cz
    • Indiánky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí