Sýrovo-smetanové zapékané řízky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek plátky krkovičky bez kosti nebo plec, kýta, stehenní řízky...
    • sádlo nebo máslo na vymazání pekáčku
    • 1
      ks cibule velká
    • olej na smažení
    • hladká mouka na obalení
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 250
      g tvrdý sýr : Čedar, Ementál, Gouda... dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, po stranách nakrojíme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Pekáček dobře vymažeme sádlem (máslem), dno zasypeme plátky cibule, polovinou hrubě nastrouhaného sýra, na něj položíme osmažené řízky, které zalijeme smetanou, posypeme zbylým sýrem a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů zapéct na cca 15-20 minut zakryté, pak odkryjeme a krátce dopečeme dozlatova.
2
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou.
3
Jako obměnu můžeme přidat česnek, bylinky, houby...

Komentáře k receptu

  • Ivana Marková
    Ivana Marková |

    28. 11. 2016 11:37

    Vynikající oběd!

  • groow963
    groow963 |

    16. 11. 2014 22:06

    Zrovna jsem je dodělal a musím je vychválit jak jen to jde ;-) místo smetany ke šlehání jsem použil tu na vaření, ale výsledek byl fantastický !! i s přílohou (pečené brambory s baby karotkou) jsem v kuchyni strávil asi hodinku, takže vhledem k výsledku je to i časově nepříliš náročná večeře :) <3