Korpus na dort

moje hodnocení: 0

2.8

hodnotilo: 104
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks vejce
    • 250
      g cukr krupice
    • 6
      lžička olej pouze slunečnicový nebo řepkový
    • 1
      špetka sůl
    • 240
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílky s cukrem vyšleháme mixérem na maximum, a to tak dlouho, dokud je opravdu hoooodně pevný. Zjistíto to zkouškou, že do sněho namočíte špičku prstu a sníh vám při otočení prstu stojí nahoru a nehne se.
2
Pak přidáte olej, žloutek po žloutku, stále při tom mixujete - ale už ne na maximum, a nakonec už jen metličkou ručně přimícháte mouku. Pokud chcete korpus ořechový dejte 180 g hladké mouky a 60 g mletých ořechů.
3
Chcete-li mít korpus takový dokonalý musíte dodržet postup do puntíku, aby se podařil :)
4
Pekla jsem na 180 st. cca 45 minut v okrouhlé formě o průměru 24 cm. Po upečení jsem nechala 10 minut stát v klidu a pak vyklopila. Formu jsem vytřela olejem a vysypala polohrubou moukou. Je krásné nadýchaný a měkoučký.
Kategorie: Nejlepší dezerty
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Olej Sůl Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.