• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Krakonošův oběd
    Napište svůj komentář k receptu

    Krakonošův oběd

    autor: Jana Hamalova
    0.0
    moje hodnoceni
    4.8
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Krakonošův oběd
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 750
        g vepřová plec
      • 1
        ks paprikové klobásy
      • 1
        ks paprika slovenská
      • 1
        svazek jarní cibulka lahůdková
      • 1
        ks cibule věší
      • kapary
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        špetka pepř mletý
      • 1
        lžička koření Garam masala
      • 250
        g sýr niva
      • 1
        kelímek smetana na vaření
      • slunečnicový olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso i cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na olej. Přidáme sůl, pepř a garam masalu a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, na kolečka nakrájenou klobásu, a ještě chvilku dusíme. Na závěr přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku - zelenou část, kapary a nahrubo nastrouhanou Nivu, zalijeme smetanou a mícháme, až smetana zhoustne.
    2
    Příloha: rýže, různě upravené brambory.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Krakonošův dlabanec

    Krakonošův dlabanec

    Bramborový oběd

    Bramborový oběd

    Kuřecí oběd

    Kuřecí oběd

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Liberdos
      Liberdos | 11. 12. 2012 18:39

      bez garam masaly i tak supr gáblik

    • BOHDAN
      BOHDAN | 12. 11. 2012 09:46

      Zdravicko pls.kde sezenub to koreni nikde ho nemuzu sehnat predem diky :-)

    • Blažena Halušková
      Blažena Halušková | 4. 2. 2007 08:21

      Dneska jsem to vyzkoušela, protože až teď jsem sehnala garam masalu. Je to dobré jídlo, dávám jedničku.

    • Carodejnice
      Carodejnice | 28. 1. 2007 05:10

      Nevim jestli Krakonos byl v Indii, ale jinak se to zda dobre. Zkusim a jestli preziju, ozvu se. Delam neco podobneho ale bez smetany a je v tom vic zeleniny. Moc nam to chutna. Co se tyce smetany na vareni, staci slehacka a naredi se trosku mlekem, taky to jde.

    • Hedvika
      Hedvika | 24. 1. 2007 21:23

      Jani H. Jste úžasná! Krkonoše milluji a na nočním stolku mám Krkonošskou kuchařku od pana Jiřího Marholda a když je mi špatně,tak ji otevřu a hned je líp!Tak se na mě nezlobte za toho pejska s kočičkou ,recept vyzkouším,oznámím,jak se povedlo a po Vašem "Přiďte pobejt".Ahoj .Hedvika

    • Jana H.
      Jana H. | 22. 1. 2007 16:53

      Dobrý den všichni. Nejsem Krakonoš, ale bydlím v Podkrkonoší. Jo,vola jsem Krakonošoj, protože je nesmrtelnej a ten mi říkal: " Holka , tak jsem dnes sestoupil z hor do údolí, je tam teď trochu větrno a řekl si, že si dám tedy někde dlabanec. Vstoupil jsem do hospody a říkám. Mám dost už toho oukropu, hladký Ančky, kramfleků a kysela. Chci něco moderního. Tak mi přinesli toto.Mě to chutnalo". No, čet jsem příspěvky a mám trochu strach, aby to nedopadlo jako s těma čínskejma placičkama, tam byla taky debata o názvu, ale když se to uvaří , je to dobrý i kdyby se jmenovaly kočičí pracky. Hedviko, možná by si pejsek s kočičkou pochutnali, pokud by mě nenapadli ochránci zvířat, ale Vy třeba ne. Každému chutná něco jiného. Už jste to uvařila? Jo a tím kosmopolitou bych byla ráda, to mi věřte. Vaše Jana H.

    • t.hanicka
      t.hanicka | 22. 1. 2007 12:40

      Nemůžu si pomoct, ale jako slepenec mi to nepřipadá. Docela si umím představit, že by mi tohle jídlo chutnalo, i když nejsem Krakonoš. Určitě to vyzkouším. P.S. Koření garam másala mají též výborné v prodejnách 'Koření od Antonína'

    • Di
      Di | 22. 1. 2007 09:46

      Smetanu na vaření v půllitrových krabicích dělá firma Meggle, k dostání je v Intersparu. Je pouze 12 procentní.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 22. 1. 2007 09:41

      Smetana na vaření je běžně k dostání v půllitrových krabicích.

    • Vladimír
      Vladimír | 22. 1. 2007 09:35

      Možná Krakonoš procestoval celý svět a recept měl být od Všedebyla. Znáte někdo "smetanu na vaření"?

    • Hedvika
      Hedvika | 21. 1. 2007 23:42

      Také mně to připadá jako pejsek s kočičkou.Je tam moc sice dobrých, ale velmi nesourodých ,příliš výrazných chutí.A že Krakonošův oběd? Buď je Krakonoš opravdu kosmopolita,dnes je možné všechno nebo je Jana H. Krakonoš,co my víme?:-)))

    • LF.Altmann
      LF.Altmann | 21. 1. 2007 19:38

      Podle tohoto návodu, nechci říkat recept by Krakonoš musel být kosmopolita,který klidně sní něco z Čech,něco ze Slovenska, přihodí celkem nesmyslně něco indického koření, modní sýr a šlehačka, no vážení přátelé to není pro Krakonoše,prostě tento recept je takový modní slepenec dobrých věcí,ale výsledek nemusí být kvalitní,pokusil jsem se to vyhotovit,ale moc chutí, bohužel nic typicky českého.

    • Anonym
      Anonym | 19. 1. 2007 14:51

      Aleši , nečetl jste dodře. V ingrediencích je napsaná slovenská paprika. Tak vy přiště zase to čtení neodfláknětě.

    • Aleš
      Aleš | 19. 1. 2007 13:25

      Tento recept je pěkně odfláknutej. Jak mám přidat na kostočky nakrájenou papriku když ji nemáte v seznamu ingredienci???????

    • Andrea
      Andrea | 31. 8. 2006 21:56

      Garam masala je zmes indických korenín a prísad. Dá sa "vytvorit" doma, ale je to velmi pracné (velké mnozstvo prísad, z ktorých sa pouzije len urcitá cast a co potom so zvyskom?). Je výhodnejsie ho kúpit uz "hotové". V kazdom prípade v ktorejkolvek krajine západnej Európy ho je mozné kúpit.

    • marie strbačková
      marie strbačková | 28. 8. 2006 18:38

      Koření různého druhu prodávaji ve vestibulu v Tescu nebo Makru.Tam jsem to kupovali.Jednou v Brně,podruhé v Plzni.

    • Maruš
      Maruš | 28. 8. 2006 13:48

      Tento recept obsahuje vše,co máme rádi.Takže určitě vyzkouším,jen neznám koření garam masala.Zapátrám v regálech,ale dalo by se něčím nahradit?Nevím složení,ani jak chutná.Děkuji.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Restování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Jarní cibulka Kapary Koření Paprika Paprikové klobásy Pepř mletý Slunečnicový olej Smetana na vaření Sůl Sýr Niva Vepřová plec
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Prezidentský beránek

    Prezidentský beránek

    Vajíčková pomazánka od Mariky

    Vajíčková pomazánka od Mariky

    Zapečené kuřecí závitky II.

    Zapečené kuřecí závitky II.

    Pumpkin Soup - Dýňová polévka

    Pumpkin Soup - Dýňová polévka

    Pečený kapr

    Pečený kapr

    Pstruh na másle

    Pstruh na másle

    Jednoduchý meruňkový dort (řez)

    Jednoduchý meruňkový dort (řez)

    Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

    Hlíva s květákem na mozeček nebo…

    Pečená kambala s tymiánem

    Pečená kambala s tymiánem

    Doporučujeme

    50 minut
    Kulajda

    Kulajda

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    40
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    31
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    25
    Bramboráky
    Bramboráky
    25
    Palačinky
    Palačinky
    24
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…

    Sledujte nás

    AHA.cz Veronika Gajerová (57) z Ordinace: Záchrana před novými dluhy!

    Veronika Gajerová (57) z Ordinace: Záchrana před novými dluhy!

    AHA.cz Tolik brala Jurinová na Nově! O tom může Borhyová jen snít

    Tolik brala Jurinová na Nově! O tom může Borhyová jen snít

    AHA.cz Deník Aha! 16.1.2021

    Deník Aha! 16.1.2021

    Dáma.cz 5 nejkrutějších znamení zvěrokruhu: Nepatří mezi ně také váš partner?

    5 nejkrutějších znamení zvěrokruhu: Nepatří mezi ně také váš partner?

    Dáma.cz 6 znamení, která mají tvrdou skořápku, ale uvnitř jsou citlivky. Patříte mezi ně?

    6 znamení, která mají tvrdou skořápku, ale uvnitř jsou citlivky. Patříte mezi ně?

    Ženy.cz 3 největší trendy v manikúře pro rok 2021! Inspirujte se

    3 největší trendy v manikúře pro rok 2021! Inspirujte se

    Maminka.cz Velký rodinný a vztahový horoskop pro rok 2021: Co čeká vaše znamení?

    Velký rodinný a vztahový horoskop pro rok 2021: Co čeká vaše znamení?

    Reflex.cz To nejhorší na špatném rezervačním systému a čachrech s vakcínou: Nikoho už to nepřekvapuje!

    To nejhorší na špatném rezervačním systému a čachrech s vakcínou: Nikoho už to nepřekvapuje!

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Další doporučené recepty:

    Krakonošovy drny
    Krakonošovy drny
    Krakonošovy knedlíky
    Krakonošovy knedlíky
    Krakonošův dlabanec
    Krakonošův dlabanec
    Krakovské palačinky
    Krakovské palačinky
    Králíček na smetaně a hořčici
    Králíček na smetaně a hořčici
    Králíček od Leničky
    Králíček od Leničky
    • Recepty.cz
    • Krakonošův oběd
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí