Třešňový clafoutis

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g třešně
    • 40
      g mandlová mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      lžíce rozpuštěné máslo
    • 60
      g třtinový cukr
    • 2
      lžíce vanilkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 180
      g smetana kefír, nebo podmáslí
    • 1
      lžička ovocný likér třešňový
    • moučkový cukr na poprášení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Pokud chcete, vypeckujte si třešně předem. Připravte si zapékací formu a vymažte ji máslem. Vypeckované třešně rozložte na dno formy, posypte vanilkovým cukrem a pokapejte třešnovým likérem.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
V míse utřete cukr s vejci, přidejte mouku, sůl a rozpuštěné máslo a vše důkladně promíchejte. Přilejte smetanu/kefír či podmáslí, zamíchejte a šlehejte tak, abyste získali lehké a hladké těsto. Směs nalijte na třešně. Clafoutis pečte po dobu 40 minut.
3
Že je clafoutis hotový poznáte podle toho, že když pohnete s nádobou ve které se peče, bude už těsto pevné či zapíchnutím špejle uprostřed formy (těsto se na špejli nelepí). Hotový dezert nechte vychladnout, pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit vanilkový extrakt

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.