Smažená marinovaná treska

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg treska bez přidané vody a jiných látek
    • 1
      ks citron
    • 2
      stroužek česnek
    • tymián
    • sůl
    • olej
    • ingredience na trojobal - není nutný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety z tresky (rozmrazené) potřeme marinádou ze šťávy a trošky jemně nastrouhané kůry jednoho citronu, smíchané se lžící a půl oleje, jemně nasekaným česnekem, lístky tymiánu a troškou soli. Filety necháme odležet asi hodinu při pokojové teplotě pod fólií.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Pak je lehce osolíme (v marinádě už trošku soli bylo) a obalíme v klasickém trojobalu nebo necháme přírodní a smažíme v pánvi s rozpáleným olejem z obou stran, dozlatova.
3
Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými, restovanými nebo vařeným bramborami.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Ingredience na trojobal Olej Sůl Treska Tymián

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: