Krevety s cherry rajčátky a těstovinami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček tagliatelle
    • 300
      g krevety lépe čerstvé, ale můžou být i mražené
    • 10
      ks cherry rajčátka
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 4
      lžíce nízkotučná smetana
    • 1
      lžíce petrželka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krevety vyloupeme a omyjeme.
2
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme na poloviny rozkrájená cherry rajčátka. Osmahneme a vložíme krevety.
3
Osolíme a opepříme a při nižší teplotě asi 5 min. dusíme (u mražených krevet déle). Přidáme smetanu, sůl, petrželku a podle chuti opepříme. Dusíme dalších pět minut na mírném ohni.
4
Servírujeme nejlépe s čerstvými tagliatelle nebo dalšími druhy těstovin. Můžeme dochutit parmezánem.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jarmila
    Jarmila |

    7. 5. 2015 14:16

    Dnes jsem zakoupila krevety a udělám tento jednoduchý recept jsem zvědavá jestli to rodince bude chutnat <3

  • Tetakanča
    Tetakanča |

    25. 5. 2014 20:49

    Do receptu jsem přidala limetku a místo petrželky bazalku.Naprosto výborná večeře :-) palec nahoru :-)

  • Petra
    Petra |

    16. 12. 2013 20:22

    Poprvé jsem si zkoušela dělat krevety, podle tohoto receptu, a musím uznat, velice dobré a snadné i pro nezkušenou kuchařku, jako jsem já, palec hore :-)

  • Ejkej
    Ejkej |

    30. 1. 2013 21:36

    wow good

  • Pavel
    Pavel |

    16. 1. 2011 14:42

    Tak jsem to zkusil, taky jsem tam dal bazalku místo petrželky jak je v komentáři, ale místo smetany a limetky jsem tam dal zakysanou smetanu, jo a navíc trochu sušeného česneku. Bylo báječné. Ještě teď mi tečou sliny :-P

  • Dagmar
    Dagmar |

    7. 2. 2008 13:20

    Dnes jsem si koupila mražené loupané krevety a určitě z nich tento recept zítra vyzkouším. Jenom nevím, jak dlouho se tyto mražené musí dusit.

  • Daniela Maixnerová
    Daniela Maixnerová |

    25. 1. 2008 22:34

    Prave jsme dojedli a muzu rict, ze to bylo naprosto vynikajici. Priprava je velice jednoducha a rychla.. jenom jsem navic pridala cesnek a limetkovou stavu. Davam za 1.