Pavlova se šlehačkou a jahodami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks bílek
    • 220
      g moučkový cukr + 1 lžíce do šlehačky + na poprášení
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob
    • 2
      lžička vinný ocet
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • jahody na dozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků ušlehejte takřka tuhý sníh, poté do něj za stálého šlehání po částech přidejte cukr. Nakonec do hmoty zašlehejte škrob a vinný ocet.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

2
Pečicí papír přilepte k plechu pomocí malého množství sněhové hmoty. Na papír obkreslete podle menšího talíře kruh. Do něj navršte ušlehanou hmotu, „sněhová hora“ by měla být asi 4–6 centimetrů vysoká, nepravidelnost je naopak vítaná.
3
Troubu předehřejte na 150 °C. Vložte do ní Pavlovu, teplotu snižte na 120°C a pečte 80 minut. Během pečení troubu neotvírejte, dezert by splaskl. Hotovou Pavlovu nechte postupně chladnout v otevřené troubě.

RADA: 5 vychytávek nejen při pečení sladkého

4
Vychladlý korpus sundejte i s papírem z plechu, papír kolem dokola uvolněte, chytněte za jeden roh, Pavlovu usaďte na podnos a papír rychlým pohybem stáhněte.
5
Smetanu s cukrem ušlehejte dotuha a navršte na korpus. Přidejte očištěné a pokrájené jahody a poprašte trochou moučkového cukru.

RADA: 5 receptů na dezerty z vaječných bílků

Kategorie: Dezerty Dorty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: