Loupanou čočku namočíme na 2,5 hodiny do 0,5 l sklenice s vodou. Loupanou rýži namočíme na 30 minut do studené vody. 10 minut po namočení rýže dáme vařit 230 ml vody ve větším hrnci se silnějším dnem. Rýži vypereme 3x v čisté vodě, scedíme. Vroucí vodu s nízkou teplotou dna osolíme. Nasypeme rýži do vody a vaříme na mírném ohni 20 minut. Konec varu je vymizení bublání u dna.
2
Namočenou čočku vypereme v čisté vodě a slijeme přes sítko. Nasypeme ji do 320 ml studené vody, přivedeme k varu, osolíme a vaříme 15 minut mírným varem doměkka. Během vaření sbíráme pěnu z hladiny do sítka. Odebranou čočku promýt na sítku tekoucí vodou a nasypat zpět do hrnce. Uvařenou čočku rozmixujeme na kaši.
Uvařenou rýži necháme odstát 20 minut. Vyklepeme vodu z pokličky. Mírně slepenou rýži roztrháme vidličkou. Rýže téměř nelepí a je velmi měkká na skus. Rýži přesypeme do mísy, nalijeme do ní čočkový dhál, promícháme. Zakryjeme proti osychání a necháme zchladnout 12 - 15 minut.